Cumartesi, Aralık 06, 2008

Narnia Günlükleri : Büyücünün Yeğeni

Sonunda Narnia macerama başlamış bulunmaktayım. Evet dün bayram tatilini geçirmek üzere eve doğru yol alırken başladığım "Narnia Günlükleri : Büyücünün Yeğeni" kitabının an itabariyle sonuna gelmiş durumdayım. Kitabın konusunu başka bir kitabın konusuna benzetmek gerekirse, J. R. R. Tolkien'in Orata Dünya'nın kuruluşunu anlattığı "The Silmarillion"a, benzetebilirim. Bir önceki cümlemden de anlaşılacağı gibi("The Silmarillion"da Orta Dünyanın kuruluşu anlatılmaktadır.) bu kitapta Narnia'nın kuruluşu anlatılmakta. Kitabı okuduktan sonra gayet güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yaratıcılık açısından bakıldığında da gayet doyurucu aslında.
Sonuç olarak benim notum 8.2 diyebilirim ve şiddetle okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.



İlgilenen arkadaşlar için de kitapla ilgili birkaç yorumu da ekliyorum.


**Büyücünün Yeğeni C. S. Lewis'in Narnia Günlükleri kitap serisine bağlı bir kitap. Narnia Günlükleri kitap serisinin basılış sırasına göre altıncı, içerik sırasına göre ilk kitabı.

**Kitap Hakkında

Kitap 1954 kışında tamamlanmasına rağmen 1955 senesinde yayımlandı. Büyücünün Yeğeni okuyucuyu Narnia'nın çok öncesinde bir yere götürüyor. Öyle ki Aslan'ın nasıl dünyayı yarattığını ve ilk kötülüğün nasıl olduğunu öğreniyoruz. Profesör Digory Kirke ve arkadaşı Polly şans eseri gitmek istediklerinden başka bir yere, Narnia'ya ulaşıyorlar. Bu kitapta Narnia hakkında bir çok soru yanıtlandı, tıpkı dünyalar arası yolculuğun nasıl mümkün olduğu ya da bir sokak lambasının ormanlık bir yere nasıl geldiği veya dolabın nereden geldiği gibi.

**Arka Kapak Yazısı


Bir cadının pusuda beklediği... Ormanlarında konuşan hayvanların gezindiği... Yeni bir dünya doğmaz üzere... Narnia!

Polly ve Digory, bambaşka dünyaları keşfetmek amacıyla bir yolculuğa çıkarlar, ama bu merak onları tehlikeli bir maceraya çeker. Aslan'ın şarkısıyla var olan dünyanın kuruluşuna tanıklık eden iki arkadaş, peşlerinde getirdikleri kötülükle başa çıkmak zorundadır.

Kaynak : Vikipedi

Salı, Aralık 02, 2008

İYTE'de Girişimcilik Semineri

İYTE Girişim Topluluğu'nun düzenlediği Girişimcilik Seminerleri'nde bu hafta VANSAN Makina Sanayi sahibi makina mühendisi A.Özden ERTÖZ'ü konuk ediyor. Ülkemizin ilk mühendislerinden biri olan ERTÖZ'ün engin deneyimlerini paylaşacağı seminerin hepimiz için faydalı olacağını düşünmekteyim. İlgilenen arkadaşlar duyurulur.

Tarih: 4 Aralık 2008
12:30
Yer : Kimya Müh. Binası
D-9
İYTE Girişim Topluluğu

Blog'umla Yeniden!

Uzun süredir zaman ayıramadığım blog'uma yeniden, kendisini eski yazılardan arındırarak başlıyorum. Artık daha çok yazacağım blog'uma, en azından böyle olacağını umuyorum, ve her konuda yaşadıklarımı burada hiç çekinmeden, kimse hakkında kaygılanmadan yazacağım. Tabi yakalaşan "Erasmus Macerası"nı da unutmamak lazım.Bu konu ile ilgili tüm ayrıntıları da burada bulabileceksiniz. Ne diyelim yeni bir başlangıç iyi olur benim için inşallah.



Hadi bakalım klavyeme kuvvet!

facebook'ta paylaş!