Salı, Ocak 13, 2009

Kitap Önerisi : Ozan Beedle'ın Hikayeleri

"Ozan Beedle'ın Hikayeleri - Harry Potter'ın Büyülü Dünyasından"

Harry Potter serisiyle tanınan J. K. Rowling'den yepyeni bir kitap geliyor! İlk yedi kopyasını Rowling'in el yazısıyla tamamladığı, resimlediği kitabın bu kopyalarından altı tanesi yazar tarafından Harry Potter'ın yolculuğunda kendisine eşlik eden altı kişiye hediye edilmiş. Sonuncunun geliri de Children's High Level Group adlı hayır kurumuna verilmek üzere açık arttırmaya çıkarılmış. Bu kurum çocuk hakları ve zor durumdaki çocukların koşullarının iyileştirilmesi için çalışıyor.


Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de YKY tarafından yayımlanacak Ozan Beedle'ın Hikâyeleri'nden elde edilecek gelir bu kuruma aktarılacak.Serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları'nı okuyanların hatırlayacakları, kitapta büyük önem taşıyan, olayların aydınlanmasında kritik bir rol oynayan bir iç kitap Ozan Beedle'ın Hikâyeleri. Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, beş farklı hikâye içeriyor. Bildiğimiz masal kalıplarından ve klişelerinden uzak, mesajlarını Rowling'in alışıldık esprili üslubuyla veren, yazarın bütün kitapları gibi sadece çocukları hedef almayan bir kitap.Harry Potter dünyasının en sevilen karakterlerinden biri, Hogwarts'ın efsanevi müdürü Albus Dumbledore'un notlarıyla zenginleşen kitap bir masal kitabı olarak, bu dünyayı hiç tanımayan kişiler tarafından büyük bir zevkle okunabileceği gibi Harry Potter hayranlarına çok tanıdık gelecek karakterler ve hikâyeler içeriyor, akıllarındaki bazı soruların cevaplarını veriyor.

İngilizcesi bütün dünyada 4 Aralık 2008'de satışa çıkan Ozan Beedle'ın Hikâyeleri 15 Ocak 2009'da Harry Potter kitaplarının usta çevirmeni Sevin Okyay'ın Türkçesiyle okurlarla buluşacak.

Daha fazla bilgi edinmek için YKY sitesine girebilirsiniz.

Kriz tatilciye yaradı!

Birkaç aydır tüm sektörleri etkileyen ekonomik kriz, yılbaşında ve bayram tatillerinde umduğunu bulamayan turizmcileri harekete geçirdi. Tatilcileri kendine çekmek için değişik promosyonlar deneyen tur firmaları adeta birbirleriyle yarışarak, en ucuz tatili müşterilerine sunma yolunu deniyorlar…

Krize karşı düzenlen promosyonlardan kârlı çıkan ise şüphesiz tatilciler oluyor. Kimi acente güneyde 89 Euro’ya 6 gün 5 gece konuklarını ağırlarken, kimisi ise 99 Euro’ya kadar düşürdüğü fiyatlar ile yurtdışında tatil yapma imkanı sunuyor. Üstelik bu fiyatlara Sevgililer Günü ve sömestr tatilleri de dahil!


Turlara ilgi büyük!

Ekonomik krizin etkilerini üzerinden atmaya çalışan turizm firmaları, düzenledikleri kampanyalar ile yoğun ilgi ile karşı karşıya kalıyor. Didimtur’un sezon sonu kampanyalarına dahil ederek sattığı 89 Euro’luk tur; 6 gün 5 gece Antalya’da her şey dahil bir tatili kapsıyor. Gezmeyi, eğlenmeyi sevenlerin ilk tercihleri arasında bulunan bu tur programının dışında, Prontotour ise 49 Euro’ya Mısır-Kahire-Sharm el Sheikh turu düzenliyor. Sevgililer Günü’nde de aynı fiyattan satılacak Mısır turunun yanında, 3 gece konaklamalı 99 Euro’ya Prag turu da tatilcilerin yüzünü güldüren seyahat programlarının başında geliyor. Tüm kış boyunca bu fiyatlardan tatilcilere sunulacak İstanbul kalkışlı turlara Etstur da 89 Euro’dan başlayan 4 günlük Prag turu ile karşılık veriyor.


Otobüs firmaları da indirim yolunu tercih etti…

Havayolları, seyahat acentalarından sonra krize inat otobüs firmaları da indirim yolunu seçti. Karayolu taşımacılığında önemli bir isim olan Metro Turizm, global kriz nedeniyle yaşanan ekonomik krize karşılık, yolcu ücretlerinde yüzde 25 ile yüzde 40 indirime gitti. İstanbul- Ankara arasındaki seferlerde yüzde 50’ye varan indirim yaparak, yolcularını 25 TL’ye taşımaya başlayan Metro Turizm, diğer seferlerinde de indirimli tarife uyguluyor.

Piyasalardaki bu daralmanın ne kadar süreceği bilinmez ama bir gerçek var ki o da; krizin tatilciye yaradığı!

Ekonomik krizin yarattığı stresi üzerinden atmak isteyenler, Sevgililer Günü’nde sevdiğiyle ufak bir kaçamak düşleyenler ya da çocuğuna sömestr’de karne hediyesi vermeyi düşünenler için birebir olan turların rezervasyonları başladı. Pek çok turun kontenjanın şimdiden dolduğu göz önünde bulundurulursa, bu fırsatı kaçırmamak için tatile gitmeyi düşünenlerin acele etmesi gerekiyor.

Kayıp iş adamı ölüm oyunu mu oynuyor?

Polis geçtiğimiz pazar günü uçağı düşen kayıp işadamının ölüm oyunu tezgahladığını düşünüyor.

ABD'de polis kayıp işadamının kendine ölmüş süsü verip vermediğini araştırıyor.

Kayıp işadamını arayan polise göre, ekonomik kriz nedeniyle işleri bozulan ve son dönemde 500 bin dolar kaybeden işadamı Marcus Schrenker, karısının da boşanma davası açmasıyla birlikte kendine yeni bir hayat kurmak için uçak kazası planladı.


Alabama'da gerçekleşen olayda, tek motorlu uçağına binen genç işadamı uçağı düşürmeden önce kendisini paraşütle atlayarak hayatta kalmayı başardı.

Uçak kazasından önceki haftalarda son derece sıkıntılı olayları birbiri ardına yaşayan adam, bir davada yarım milyon dolar kaybetti. Hemen arkasından ise karısı boşanmak için dava açtı.

Pazar akşamı meydana gelen uçak kazasından önce ise Schrenker's tek motorlu uçağı ile Florida'ya doğru yola çıktı. Havaalanı yetkilileri haftada bir kendi uçağını kullanan adamın son derece iyi bir pilot olduğunu belirtitirken polisi arayan bir görgü tanığı ise uçak kazasının meydana geldiği bölgede kayıp işadamına benzeyen bir adamın otelde bir oda kiraladığını ve parasını peşin ödediği bilgisini verdi.

Düşen uçakta araştırma yapan polisler uçakta herhangi bir kan izine rastlanmamasının da işadamının ölüm oyununu iddilarını güçlendirdiğine işaret ediyor.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Sınırsız SMS kampanyası rekor kırdırttı : Bir ayda 14.528 SMS !

ABD’de bir baba, gelen faturayla 13 yaşındaki kızının geçen ay 14 bin 528 SMS gönderdiğini öğrenince büyük şaşkınlık geçirdi.

New York Post gazetesinin haberine göre, California’nın Silverado Canyon kentinden Greg Hardesty, kızının 14 bin 528 SMS mesajı gönderdiğini gösteren 440 sayfalık faturayı görünce önce güldüğünü ve bunun olanaksız olduğunu düşündüğünü, ancak hesap makinesiyle hesaplayınca bunun mümkün olduğunu görünce şoke olduğunu anlattı.


Geçen ay günde 484 ve 2 dakikada bir SMS gönderen kızı Reina’nın 12 ve 13 yaşlarındaki kız çocuklarında sıklıkla görülen "SMS takıntısı"na yakalandığını anlayan Hardesty, kızının cep telefonu kullanımına kısıtlama getirdiğini belirtti.

Ayda 30 dolar sabit ücret karşılığı sınırsız kısa mesaj gönderilebilen bir tarifeleri olmasaydı Hardesty ailesi, SMS başına 20 centten 2905 dolarlık fatura ödeyecekti.

Yeni Zelanda’da 16 yaşındaki Hannah Brooke adlı genç kızın her ay 6 bin SMS gönderdiği ve mesajlaşmak için arkadaşlarının cep telefonlarını ödünç aldığı bildirilmişti.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Pazartesi, Ocak 12, 2009

"System Of a Down"a bye bye!

Ermeni soykırımını konu alan bir şarkıyla Ermenistan'ı temsil etmeye hazırlanan "System Of a Down"un Eurovision Şarkı Yarışması'nda yarışmayacağı açıklandı.

İstanbul'da yayınlanan Ermeni Gazetesi Agos'un haberine göre, "System of a Down" adlı müzik grubu, 2009'da Moskova'da yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan'ı temsil etmeyecek.

Grubun menajerliğini üstlenen Velvet Hammer Management yaptığı açıklamada, "System Of A Down"ın Eurovision'a katılmayacağını açıkladı.


"System of a Down" grubunun solisti Serj Tankyan, 2009 Eurovision'da Ermenistan adına katılacaklarını ve "Ermeni soykırımını" anlatan şarkıyla temsil etmek düşüncesinde olduklarını söylemişti.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

İsrailli bayan askerlerdenden saygısız hareketler!

İsrailli kadın askerlerden, yanan Gazze önünde hatıra fotoğrafı!

İsrailli bir grup kadın asker, Gazze'yi gören Sderot'ta aralarında eğlenirken görüntülendi.

Üzerinden dumanlar tüten Gazze’yi arkalarına alan 3 kadın asker hatıra fotoğrafı çektirdi. Oldukça neşeli oldukları gözlenen kadın askerler, bölgeden haber vermeye çalışan gazetecilerin taklidi de yaptı.




Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Pazar, Ocak 11, 2009

PARDUS'un yeni sürümü geliyor.

Pardus ekibi yoğun bir çalışmanın ardından 2008'in ikinci güncelleme sürümü Pardus 2008.2'nin sürüm takvimini de duyurdu. Yeni sürüm, özgün Pardus teknolojilerine eklenecek yeni özellikleri, 2008.1 ile 2008.2 arasında yapılan hata düzeltmelerini ve paket güncellemelerini içeriyor. Yeni sürüm aynı zamanda kullanıcıların yeni kurulumdan sonra daha az güncelleme yapmalarını ve güncel kurulumların daha sorunsuz olmasını da amaçlıyor.

Pardus 2008 kullanıcıları, mevcut kurulumlarını hiçbir ek işlem yapmadan sadece güncellemeleri takip ederek bu yeni sürüme yükseltebilecek.


YALI ve ÇOMAR'a eklenen yeni özelliklerin daha iyi test edilmesi ve yakında Pardus depolarında da yerini alacak KDE 4.2'nin sürüm takvimine uyabilmek amacı ile Pardus ekibi 2008.2 öncesi daha fazla test sürümü yayınlamayı ve sürümü uzun bir test sürecine tâbi tutmayı uygun buldu.

Buna göre Pardus 2008.2 sürüm takvimi şöyle gerçekleşecek:

* Pardus 2008.2 Alfa 30 Aralık 2008
* Pardus 2008.2 Beta 7 Ocak 2009
* Pardus 2008.2 RC1 16 Ocak 2009
* Pardus 2008.2 RC2 23 Ocak 2009
* Pardus 2008.2 30 Ocak 2009

Eğer siz de Pardus ekibine bu yeni sürüm sürecinde destek vermek istiyorsanız, test takımına katılabilir ya da KDE çevirileri için yerelleştirme ekiplerine yardımcı olabilirsiniz

Obama koltuğa oturmadan vaatlere başladı!

ABD’de başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Barack Obama, hemen Ortadoğu’da barış için çalışacağını, Gazze saldırılarının, bunu bir an önce yapma kararlılığına kendisini yönlendirdiğini belirtti.

Amerikan ABC televizyonunda George Stephanopoulos’un sunduğu "This Week" programına katılan Obama, barış çabalarına hemen başlamanın önemli olduğunu vurguladı.
20 Ocakta başkanlık görevini devralacak olan Barack Obama, hem İsrail tarafında hem de Filistin tarafında sivillerin ölmesini "içler acısı" olarak niteleyerek, "Açıkçası bu, yıllardır süren sorunu çözmeye çalışmak için daha kararlı olmamı sağlıyor" dedi.


Başkanlık kampanyası sırasında Obama, hem Başkan George Bush’un hem de eski başkan Bill Clinton’ın İsrailliler ve Filistinliler arasında barışı sağlama yönünde gayretle çalışmak için çok beklediklerini söylemişti.

Programda ayrıca İran konusuna da değinen Obama, İran’a, halkına saygıyı vurgulayan ve liderlerine beklentileri ayrıntılarıyla açıklayan yeni bir yaklaşımda bulunacaklarını söyledi.

"İran, çözülmesi gereken en büyük sorunlarımızdan biri olacak" diyen Obama, İran’ın Hizbullah’a verdiği destek ve Ortadoğu’da silah yarışını başlatabilecek nükleer silahlanmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

"Windows 7" Beta deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyor.

Kulağımıza gelen son duyumlar Microsoft’un, 2009′da çıkması beklenen işletim sistemi "Windows 7"yi Noel’e denk gelen Aralık ayında piyasaya süreceği.

Vista’nın çıkış sürecinde yaşananları dikkate alan Microsoft, daha önce "Windows 7"yi denemeleri için beta sürümlerini bilgisayar ve sistem mühendislerine yollamıştı. Bu mühendislerden gelen uyarıları dikkate alan Microsoft, daha önce 2009′un ilk yarısı olarak belirlenen "Windows 7"nin çıkışını erteledi. Bu tarih Windows Vista’nın kullanıcılarla buluşmasından tam olarak 3 yıl sonraya denk geliyor.


"Windows 7"nin 2009′da piyasada olacağı daha önce açıklanmıştı. Son gelişmeler hangi ayı işaret ediyor?

Windows’un çıkış zamanının Aralık olarak belirlenmesinin ardında sadece sistemsel problemler yatmıyor. Aslına bakarsanız Microsoft, Noel zamanına denk gelen bu ayda satışlarının daha fazla olacağı ve "Windows 7"nin piyasaya çıkışının daha etkili olacağını düşünüyor.

"Windows 7"yi denemek isteyen arkadaşlar intenet sitesinden ücretsiz olarak indirebilir.

Simpson'lar Müslümanlar'ca yanlış anlaşıldı!

Simpsons'ların son bölümü, İngiltere ve ABD’de yaşayan Müslümanların tepkisini çekti

Dünyanın en çok sevilen çizgi dizilerinden Simpsons Ailesi, son bölümünde İngiltere ve ABD’de yaşayan Müslümanların tepkisini çekti. İngiltere’de dün yayınlanan bölümde, ailenin babası Homer Simpson, yan taraflarına taşınan Müslüman aileyi “terörist” olarak nitelendiriyor. Ailenin yaramaz oğlu Bart, Beşir adlı Müslüman çocukla arkadaş oluyor. Daha sonra Homer, Müslüman babayı garajda dinamit kalıplarıyla görüyor. Ve ailenin bilgisayarını hack’liyor. Burada çevredeki binaların ve alışveriş merkezinin krokilerini buluyor.


Bardaki arkadaşlarına konuyu açtığında ise Barmen Moe, ona “Aileyi yemeğe çağır. Sonra da gerçekleri öğrenmek için onu Jack Bauer’la tanıştır” diyor. Aşırı İslamcı saldırganlara işkence yapmakla ünlü FBI ajanı Jack Bauer, ABD’de izleyici rekorları kıran 24’ün baş karakteri.

Ancak sonradan Müslüman babanın eski binaları patlatan ve yenilerini yapan bir müteahhitlik şirketinde çalıştığını öğreniyor ve onlara özür yemeği veriyor. ABD’deki ve İngiltere’deki Müslümanlar çizgi filmi protesto etti. Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening ise, “Biz ön yargıları eleştirmek için bu bölümü çektik” diyerek dizisini savundu.


Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

facebook'ta paylaş!