Salı, Şubat 10, 2009

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 3 : Vize başvurusu ve dikkat edilecek hususlar



Almanya Vizesi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar:

--Vize başvurusunda gerekli belgeler şöyle sıralanabilir:

Türkiye’deki üniversiteden Erasmus programına katılacağınıza dair teyit yazı.
•Almanya’daki üniversiteden Erasmus programına katılacağınıza dair teyit yazı.
•Almanya’ya giriş tarihinden itibaren 30 gün için geçerli olan seyahat sağlık sigortası.

--Bu belgelere ek olarak her vize başvurusunda da istenen 3 adet biyometrik özelliklere sahip fotoğraf, doldurduğunuz oturma izni formu ve pasaport gereklidir.

--Vize formları direkt olarak konsolosluk danışmasından alınabileceği gibi konsolosluğun web sayfası olan http://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/Startseite.html adresten de temin edilebilmektedir.

--Erasmus için gidecek arkadaşlar vize formlarından sadece “Oturma İzni” için olanı dolduracaktır.

--Erasmus kapsamında yapılan başvurulardan 60€ vize başvuru ücreti tahsil edilmemektedir.

--Vize başvurusuna gidilirken istenilen her belgenin 1 adet orijinal ve 2 adet fotokopi olmak üzere sıralı halde bulundurulması karışıklık yaşamaması için vizeye başvuracak arkadaşın yararınadır.

NOT : Vize başvurusu sonucunda teslim ettiğiniz evrakların orijinalleri sizde kalacaktır, teslim edilen fotokopilerin 1 nüshası başvuruyu gerçekleştirdiğiniz Türkiye’deki Almanya konsoloslukta, diğer nüshası ise Almanya’daki Devlet biriminde muhafaza edilecektir.

--Vize başvuruları yapılırken istenilen taahhütname sadece sizin elinizde bulunan davetiye mektubunuzdaki tarihlerin 2 iş günü öncesine kadar geçerlidir. Aksi halde alınmak istenen vizelerde ( davet edilen tarihten en az 2 iş günü önce gidilmek istenildiğinde ) Almanya’da Deutsche Bank’ta bir hesap açılarak orada davetiyeden bağımsız kalınacak her gün için 21,44€ ( Kalınacak gün sayısı X 21,44€ ) yatırılarak bloke edilmelidir. Bu hesap açılıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra Deutsche Bank’tan bloke hesaba dair yazı istenilir ve vize başvurusu bu yazı ile yapılır.

--Taahhütname yaptıracak arkadaşlar kendilerine en yakın notere gittiklerinde yapacakları işlem hakkında gerekli bilgiyi alabilmektedir. Ancak noterden ilgili belge alındıktan sonra ilgili belgenin Almanca tercümesi, yeminli tercüman tarafından, yaptırılarak tekrar notere onaylatılmalıdır. (Vizenin en masraflı kısmı burasıdır.)

Not : Bloke hesap açmak için ayrıntılı bilgi netten kolayca bulunabilmektedir. Ama isteyenler için bağlantı da veriyorum:

http://alpkankoca.blogspot.com/2009/02/erasmus-vize-bilgilendirmesi-1-deutsche.html

Not : Form istenmesi için örnek e-Posta metnini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

http://alpkankoca.blogspot.com/2009/02/erasmus-vize-bilgilendirmesi-2-deutsche.html

--Başvuru için sıra işlemi anlaşmalı şirkete verilen 20,00 TL karşılığında alınabildiği (Tel : 0 232 444 0 636 ) gibi sadece Cuma günleri saat 12:00 – 13:30 arası açık olan konsolosluk hattından ( Tel : 0 232 488 88 82 ) da alınabilmektedir.

Tercihen ücretli sıra alınması daha mantıklıdır çünkü hızlı randevu maalesef sadece ücretli başvurulara sağlanmaktadır.

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 2 : Deutsche Bank’ta bloke hesap açılması için gerekli formun istenmesiiçin gönderilecek e-Posta örneği!

Arkadaşlar daha önceki gönderide bahsettiğim hesap açma formunu talep ederken aşığadki amili yazabilirsiniz.


Örnektir:

Sehr geehrte Damen und Herren,

ich wäre Ihnen dankbar, wenn Sie mir die nötigen Unterlagen für die Eröffnung eines Sperrkontos bei der Deutschen Bank zumailen.

Mit freundlichen Grüßen

--İsim Soyisim Yazılacak--

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 1 : Deutsche Bank’ta Bloke Hesap Açılması

Deutsche Bank’ta Bloke Hesap Açılması:

Öncelikle hesap açılması için studenten-bsc.nord@db.com isimli e-posta adresinden bloke hesap formlarını istiyoruz. Belgeler Almanca ve İngilizce olarak maksimum 1 gün sonra mailinize yollanıyor.


Formların çıktısını alıyorsunuz ve gerekli yerleri dolduruyorsunuz ama hiç bir yere imza atmıyorsunuz. İmzanızı başvuru yapacağınız büyükelçiliğin hukuk bürosunda görevlinin gözetiminde atacaksınız. Bloke hesap formlarıyla birlikte Üniversite Kabulü veya Teyidini ve Pasaport fotokopinizi de götürmelisiniz. Görevli size imzalamanız gereken yerleri gösterecek. Daha sonra yetkili kişi sizin formlarınızı mühürleyip tekrar geri size verecek. Sizde bu formları randevunuzda görüştüğünüz görevliye vereceksiniz. Görevli bu belgeleri Deutche Bank’in Hamburg Şubesine gönderiyor ve Banka sizin ikamet edeceğiniz şehirde size en yakin şubede size hesap açıyor.

“Bloke Hesap Formlarını Randevu günü mü mühürleteceğiz yoksa randevumuzdan önce mi mühürleteceğiz?” diye çok soruluyor.

Arkadaşlar formları ister randevu gününüzde isterseniz randevunuzdan önce mühürletebilirsiniz. Eğer randevu günü mühürletecekseniz randevunuzu alırken Bloke Hesap işlemlerini yapacağınızı belirtin. Çünkü size ona göre uygun gün ve saatte tekrar randevu verecekler.

Tozdan da sanat olur mu demeyin, sadece bir göz atın!

Just click to read this post in English!
Klicken Sie einfach auf diese Nachricht zu lesen, in Deutsch!
この記事を読むには日本語でクリックするだけ!

Tozdan da sanat olur mu demeyin ve aşağıdaki resimleri inceleyin. Eminim siz de en az benim kadar şaşıracaksınız. Ülkemizde " Beni yıka! :-P " dan öteye gidemeyen arabaların tozlu kısımlarına yazılan mesajların aslında biraz yaratıcılıkla ne kadar da ilgi çekici bir görüntü oluşturduğuna tanık olabilirsiniz. İşte o sanat eserleri :






Carmen Electra Türkiye'de!

Just click to read this post in English!
Klicken Sie einfach auf diese Nachricht zu lesen, in Deutsch!
この記事を読むには日本語でクリックするだけ!

ŞOVMEN Beyazıt Öztürk, bu hafta Sevgililer Günü özel programında Sahil Güvenlik (Baywatch) dizisiyle tüm dünyada büyük üne kavuşan Carmen Electra’yı ağırlayacak.

12 Şubat gecesi Türkiye’ye gelecek olan Electra, Türkiye’de geçireceği 4 gün boyunca sigortalanacak. Electra, cuma gecesi şarkıcı Yalın’ın da diğer konuk olacağı Kanal D’deki Beyaz Show’a katıldıktan sonra cumartesi gününü Uludağ’da geçirecek ve pazar Türkiye’den ayrılacak.


Bu haber alıntıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Blog'cudan :

"Bu sene pek bir moda oldu yabancı ünlüleri Türkiye'de ağırlamak. Hatırlatmak gerekirse geçen sene Paris Hilton, Josh Holloway, Andrea Lima, 50 Cent ve daha birçoğu Türkiye'de idi. Hadi bakalım bu furya ne kadar sürecek. Bunu bize zaman gösterecek."

Baykal'dan AB atağı!

Just click to read this post in English!
Klicken Sie einfach auf diese Nachricht zu lesen, in Deutsch!
この記事を読むには日本語でクリックするだけ!

CHP lideri Baykal, 5 yıl aradan sonra geldiği Brüksel’de AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’le görüştü. “Müzakerelere destek olmak görevimiz” diyen Baykal, AB Komisyonu Başkanı Barroso’yla da bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da 5 yıllık bir aradan sonra, Brüksel’de temaslarda bulunuyor. Erdoğan’ın, “Muhalefet tamamıyla Avrupa Birliği’ne karşı!” mesajının ardından gerçekleşen ziyaret, AB’de CHP konusunda hakim olan olumsuz imajı mümkün olduğu kadar değiştirme amacı da taşıyor.
Baykal, AB’yle ilk temasını Komisyon’un Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’le gerçekleştirdi. Rehn, “Hem hükümetle hem de muhalefetle çalışmayı sürdüreceğiz.” derken, Baykal da partisinin AB sürecine verdiği önemin altını çizerek “Zorlukların aşılması için üzerimize düşen rolü oynayacağız.” mesajı verdi.

‘Temaslarımız sürecek’

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Baykal, Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler açısından olumsuz mesajların ağırlık kazandığı bir dönemden geçildiğinin altını çizerek “Ziyaretimiz, Türkiye-Avrupa ilişkilerine verdiğimiz önemi gösteriyor.” dedi. Mevcut zorlukların her iki tarafın olumlu yaklaşımlarıyla çözüme ulaştırılması ve müzakerelerin üyelikle sonuçlandırılması gerektiğini söyleyen Baykal, “Bizim AB’yle ilişkilerimiz, resmi ve hükümet düzeyindeki ilişkilerin ötesinde bir boyuta sahip. Müzakerelere destek olmak görevimizdir. AB yetkilileriyle temaslarımız sürecek. Türkiye’de de zorlukların aşılması için üzerimize düşen rolü oynayacağız.” dedi.

‘İşbirliğimiz devam edecek’

Rehn de Komisyon’un yönteminin ülkedeki tüm demokratik güçlerle birlikte çalışmak olduğunu kaydederek “Hem hükümetle hem de muhalefetle çalışmayı sürdüreceğiz. Sayın Baykal’la da uzun bir geçmişe sahip olan işbirliğimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu. CHP’nin 'çarşaf açılımı!' konusunda doğrudan bir yorumda bulunmaktan kaçınan Rehn, “Avrupa’ya yönelim ve Türkiye’deki farklı hayat tarzlarını kaynaştırma konusunda demokratik laiklik ruhu temelinde geniş çaplı toplumsal uzlaşı bulunması önemli.” dedi.

Bugün, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz’la da bir araya gelecek olan Baykal ayrıca, CHP’nin AB sürecine bakışını Avrupa Politikalar Merkezi’nde (EPC) yapacağı bir konuşmada anlatacak.

Bu haber alıntıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Blog'cudan :

"Uzun zamandan beri kendini AKP'yi eleştirmeye adayan sayın Baykal sonunda muhalefetin başka görevlerinin de olduğunu anlamış görünüyor. Bu attığı adımı aslında inandırıcı buluyorum çünkü ülkemiz seçim arifesindeyken milletin oylarını çekebilecek bir sürü fırsat varken kendisinin AB sürecine odaklanması fevkalade birşey. Sanırım bu görevi kurmaylarına ve adaylarına bırakmış durumda. Öte yandan başbakan sayın Erdoğan ise seçim öncesi ne kadar çalıştıkları göstermek istercesine sürekli açılışlara katılıyor ve nutuk atıyor. Ben başbakanımı da AB sürecinde görmek istiyorum. Burdan kendisine duyurulur!"

Pazartesi, Şubat 09, 2009

Sumsang Omnia, Made in China!

Just click to read this post in English!
Klicken Sie einfach auf diese Nachricht zu lesen, in Deutsch!
この記事を読むには日本語でクリックするだけ!

Sumsang Omnia satışa sunuldu. Ya da Samsvgn Omnia satışa sunuldu. Ama Samsung olmadığı kesin.

Uzun zamandır sessizliğini koruyan Çinli teknoloji dahilerinin neden bu kadar sessiz kaldıkları ortaya çıktı! Sanıyoruz ki aylardır bu güzide modele marka ve isim bulmak için kafa patlatıyorlardı. Ve işte uzun süren beyin fırtınasının sonucunda karşımızda duran şaheser: Sumsang Omnia i908 ya da Samsvng Omnia i908.


Telefon tasarım açısından Samsung'un popüler Omnia i900'ü ile birebir aynı. Ama marka konusunda ufak bir çelişki var. Telefonun üzerinde Sumsang yazıyor; üstelik harflerin yerine dikkat etmezseniz, aynen Samsung logosu gibi görünüyor. Buradaki satış sayfasında ise, cihazın markası Samsvng olarak belirtilmiş. İşin daha da komiği, telefonun resimleri arasında bir de gerçek Samsung Omnia i900 yer alıyor. Herhalde bu resmi, "bakın nasıl da güzel kopyaladık" demek için kullanmış olmalılar.

Telefonun belirtilen satış fiyatı 119,99$ (Yaklaşık 193,00 TL).

Bu kadar komediden sonra teknik özellikleri halen merak ediyorsanız buyurun:
1,3 MP kamera, 2 sim kart desteği, 2,4 inç dokunmatik ekran (240x320 çözünürlük), radyo, MP3 çalar ve microSD kart yuvası.

Ayrıca cihaz Windows Mobile işletim sistemi ile çalışıyor; her ne kadar kullanılan işletim sistemi Windows Mobile'a pek benzemede de...

Bu haber alıntıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Blog'cudan :

"Görülüyor ki Çinliler her ne kadar geliştiklerini söyleseler de halen telif hakkı ve patent gibi konulardan nasiplenememişler. Halen Türkiye'de de satışı devan etnekte olan Çin malı TV + Çift Sim Kart destekli cep telefonlarının sağlımıza ne kadar zarar verdiğini daha önceki, araştırmalarda görmüştük.

Umarım bu yazıları okuyan hiç kimse sırf ucuz olduğu için bu telefonu tercih etmeyecektir zira atalarımızın da dediği gibi ucuz etin yahnisi yenmez."

Google rakipsiz mi?

Just click to read this post in English!
Klicken Sie einfach auf diese Nachricht zu lesen, in Deutsch!
この記事を読むには日本語でクリックするだけ!


ABD'deki Adweek sitesi geçtiğimiz günlerde arama motorları ile ilgili bir araştırma yayınladı. Araştırma ABD'de 18 yaş ve üzeri kullanıcıların katılımıyla oluşturulmuş rakamlar üzerinden arama motoru sektöründeki son durumu ortaya koyması açısından son derece faydalı olsa da, sitenin araştırma üzerine yayınladığı yorumları karmaşaya neden oldu.

Araştırmanın asıl amacı, reklam verenlerin hedef kitlelerine ulaşmak için arama motorlarını en sağlıklı ne şekilde kullanabileceklerini ortaya koymaktı.

Kullanıcıların en sık kullandıkları arama motoru, haftada en az bir kez hangi arama motorunu kullandıkları ve açılış sayfası olarak belirledikleri arama motorları incelendi. İncelenen rakamlar Google'ın ciddi bir farkla önde olduğunu gösterdi.


Adweek sitesinin bu rakamlara rağmen raporun başlığına "Google katilleri için hala yer var!" demesi büyük tepki topladı. Her ne kadar rakamlar Google'ın rakipsiz olduğunu göstermese de, aradaki fark Yahoo, AOL veya MSN gibi diğer alternatiflerin birer "Google katili" olmaktan (en azından şu an için) çok uzakta olduğunu gösterdi.

Raporun başlığı okur tepkileriyle düzeltilmiş olsa da, pek çok kullanıcı Google'ın geçilmesinin mümkün olup olmadığını düşünmeye başladı.

Bu haber alıntıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Blog'cudan :

"Bu haber her nedense okudukça insanı düşünceler farklı düşüncelere itiyor. Neden bilmiyorum ama insanlar önünde yatan gerçekleri bir türlü göremiyor. Halbuki bu konu üzerine yazılmış o kadar çok kitap ve makale var ki bu yorumları yapan arkadaşların bunlara ulaşamamış olması hayli düşündürücü. Onlara tek tavsiyem herhangi bir Google kitabını alıp okumaları ve daha sonra kapsamlı şekilde nerede hata yaptıklarını eminim göreceklerdir."

facebook'ta paylaş!