Salı, Şubat 10, 2009

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 1 : Deutsche Bank’ta Bloke Hesap Açılması

Deutsche Bank’ta Bloke Hesap Açılması:

Öncelikle hesap açılması için studenten-bsc.nord@db.com isimli e-posta adresinden bloke hesap formlarını istiyoruz. Belgeler Almanca ve İngilizce olarak maksimum 1 gün sonra mailinize yollanıyor.


Formların çıktısını alıyorsunuz ve gerekli yerleri dolduruyorsunuz ama hiç bir yere imza atmıyorsunuz. İmzanızı başvuru yapacağınız büyükelçiliğin hukuk bürosunda görevlinin gözetiminde atacaksınız. Bloke hesap formlarıyla birlikte Üniversite Kabulü veya Teyidini ve Pasaport fotokopinizi de götürmelisiniz. Görevli size imzalamanız gereken yerleri gösterecek. Daha sonra yetkili kişi sizin formlarınızı mühürleyip tekrar geri size verecek. Sizde bu formları randevunuzda görüştüğünüz görevliye vereceksiniz. Görevli bu belgeleri Deutche Bank’in Hamburg Şubesine gönderiyor ve Banka sizin ikamet edeceğiniz şehirde size en yakin şubede size hesap açıyor.

“Bloke Hesap Formlarını Randevu günü mü mühürleteceğiz yoksa randevumuzdan önce mi mühürleteceğiz?” diye çok soruluyor.

Arkadaşlar formları ister randevu gününüzde isterseniz randevunuzdan önce mühürletebilirsiniz. Eğer randevu günü mühürletecekseniz randevunuzu alırken Bloke Hesap işlemlerini yapacağınızı belirtin. Çünkü size ona göre uygun gün ve saatte tekrar randevu verecekler.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!