Cumartesi, Aralık 20, 2008

Ayla Dikmen - Klasikler \\ Şu anda dinliyorum!

Daha "Issız Adam"ı izleme fırsatı bulamadım ama müzikleri sağolsun kulağımın pasını sildi vallahi. Özellikle benim gibi genç arkadaşlara Ayla Dikmen, Nil Burak gibi bir sürü sanatçının şarkılarını dinleme fırsatı verdi. Bu yüzden Çağan Irmak'a burdan özel teşekkürlerimi sunuyorum film müzikleri seçimindeki başarısı yüzünden.

Ayla Dikmen'in şarkısını ilk dinlediğimde vuruldum ona ve TV'de duyduğum Ala Dikmen - Klasikler albümünü aramaya koyuldum hemen. Kısa bir google.co.tr ziyaretinde sonra buldum albümü ve bulduğum günden beri tüm albümü, abartmıyorum tüm albümü, hergün dinliyorum ve dinledikçe daha çok hoşlanıyorum. İşte bu yüzden sizinle paylaşıyorum. Sizde eskiden bu ülkede ne kadar kaliteli ve güzel müzik yapıldığının farkına varın diye(=benim yaşımda veya benden daha genç arkadaşlara sözüm!).

İyi dinlemeler.



Ayla Dikmen - Klasikler

01. Aşk Defteri
02. Anlamazdın
03. Anlamadın Mı
04. Yanan Mum
05. Alyanaklım
06. Sensiz Yaşamam
07. İlk ve Son Aşkın Sen Olacaksın
08. Onu Bunu Bilmem Kararlıyım
09. Zehir Gibi Aşkın Var
10. Olacak, Olacak
11. Yolcu Yolunda Gerek
12. Kim Dinler Sizi
13. Nereye

Albümü indirmek için : http://rapidshare.com/files/173223664/Ayla_Dikmen_Klasikler_2008.rar

Fenerbahçe - Konyaspor \\ Şu anda gülüyorum!

Ev sahibi ekibin ikinci yarıda Veysel ile bulduğu gol filelerin delik olması nedeniyle anlaşılamadı. Volkan’ın ayağına çarparak içeri giren meşin yuvarlak üst ağlardan dışarı çıkınca pozisyon ilk önce korner olarak algılandı.
Fenerbahçeli futbolcular da bu pozisyonda şaşkınlık yaşadı.


52. dakikada Caner yanındaki Fahri’ye verdi, Emre, Fahri’yi kaçırınca bu oyuncu ara pasında Veysel’i topla buluşturdu. Veysel karşı karşıya vuruşunu yaptı ve yeni bir tartışma başladı. Kaleci Volkan topun filelere gitmediğine uzun süre itiraz etse de ağların yırtık olduğu anlaşıldı: 1-2
Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının 52. dakikasında Veysel'in vuruşunda top Kaleci Volkan'ın ayaklarından sekerek gol oldu.


Kaleci Volkan Demirel, ağlara giden meşin yuvarlağı dönüp arkasına baktığında dışarda görünce hakemin gol kararına yoğun şekilde itiraz etti

Bir Fenerbahçeli olarak maçın tam bir fiyasko olduğunu belirtmek istiyorum. Ayrıca özetlrini izledikçe gülüyorum. İnanabiliyor musunuz kalenin fileleri delikmiş!

Cuma, Aralık 19, 2008

www.türkiye.gov.tr açılır açılmaz çöktü!

Yaklaşık 3 aydır duyurusu yapılan ve bilboardlarda düşmeyen E-Devlet projesi kapısı açılır açılmaz çöktü.

Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulacağı e-Devlet Kapısı Projesi www.türkiye.gov.tr’nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışı “Ya Allah Bismillah” diyerek açtı. Erdoğan, e-devletle ilgili çalışmalarda mevzuattaki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, “Çalışmalara paralel olarak mevzuatta, bürokratik işlemlerin kağıt ortamında yürütülmesini zorunlu kılan hükümlerin de değiştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede hazırlıkları sürdürdüğümüz ‘Birinci e-devlet Reform Paketi’ni en kısa sürede tamamlayarak Meclis’e sevk edeceğiz” dedi



SİSTEM SORUNLARLA AÇILDI

E - devlet projesinin kapısı açılır açılmaz çöktü! 2 - 3 aydır duyurusu yapılan, CeBIT'te standı açılan ve bilboardlarda düşmeyen E-Devlet projesinin hayata geçeceği site www.türkiye.gov.tr açıldığı ilk gün çöktü.


Sitenin anasayfasına bazen açılıyor, bazen açılmıyor. İç sayfalara ulaşmak ve işlem yapmak şu an pek mümkün değil.Örneğin satıştaki TOKİ konutlarını görebiliyorsunuz ama SKK işlemi yapmak isteğinizde sistem açılmıyor. Siteye Türkiye'den giriş oldukça zorken, yurt dışından rahatça girilebiliyor.

Alıntıdır! Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Perşembe, Aralık 18, 2008

Dünyanın manyetik zırhında 2 çatlak!

Dünyayı, güneşteki patlamaların yaydığı yüklü parçacıkların bombardımanına karşı koruyan manyetik alanda 2 büyük çatlak olduğu belirlendi.

Bilim adamları, uzun zamandan beri dünyayı uzayın kötü hava olaylarından koruyan manyetik alanın aşırı hava cerayanına açık, kırık dökük eski bir eve benzediğinin farkındaydı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’ya ait 5 küçük uydudan oluşan “Themis” filosunun yaptığı son gözlemler ise, dünyanın manyetik alanında zaman zaman ortaya çıkan 2 büyük çatlak oluştuğunu ortaya koydu. Çatlaklardan güneş fırtınalarının ürettiği ve hızı saatte 1.6 milyon km’ye ulaşan yüklü parçacıklar geçerek atmosferin yüksek katmanlarını deliyor. Themis geçen yaz, dünyanın manyetosferinin en dış kesiminde güneşten fırlayan partiküllerin oluşturduğu tabakanın kalınlığını 6 bin 400 kilometre olarak hesapladı. Bunun manyetik zırhta şimdiye kadar keşfedilen en büyük yırtılma olduğu kaydedildi.

California Üniversitesi’nden bilim adamı Marit Oieroset, yırtılma için “Çok hızlı genişliyor” açıklamasını yaptı. Güneşin yaydığı manyetik fırtına ve yüklü partiküller yere ulaşınca uydu ve yer haberleşmelerini olumsuz etkiliyor

Alıntıdır! Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Cep telefonu olanlar fişleniyor!

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Sönmez, telefon sahibinin adının, soyadının, hatta gittiği yerlerin bile kaydının yapıldığını söyledi

TBMM Telekulak Komisyonuna bilgi veren, Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez, cep telefonlarının yaydığı sinyal cihazlarından telefon sahibinin adının, soyadının, hatta gittiği yerlerin bile kaydının yapıldığını söyledi. Sönmez, “Yani, artık cep telefonu olan herkes fişleniyor” dedi.

Komisyonun 2 Aralık’ta yaptığı toplantının tutanakları şöyle:

SÖNMEZ: Sinyal bilgilerinin tespiti. Bu da Türkiye’de alenen yapılıyor. Yani, artık, Türkiye’de 70 milyon insanın nereye gittiği...

BAŞKAN HAKKI KÖYLÜ: Yani, bunu kolluk güçlerinin dışında başkaları da mı yapıyor?

SÖNMEZ: Bu kaydediliyor. Herkes fişleniyor mu desek özellikle. Yani herkes, cep telefonu olan kişi, adı, soyadıyla birlikte login kaydı olarak fişleniyor.

SÖNMEZ: 60-70 bin dolarlık bir takım frekans tespit cihazları var. Uyducular çok kullanıyor. Her eve çanak kuruyorlar mesela. Havadaki frekansı yakaladığınızda indiriyorsunuz laptopunuza. Atıyorum 555 741’li bir numarayı seçiyorsunuz havada, o yayındaysa indiriyorsunuz ve bilgisayarınıza kaydediyorsunuz.

Bu pasif dinleme gibi gözüküyor ama, havadaki sanal bir frekansı tespit etmek. Bunu genelde büyükelçilikler yapıyor gibi görüyorum, düşünüyorum. Çünkü, bazen bakıyorum antenlerine, bu GSM anteni diyorum, ne yapıyor bu anten burada diye.

Sönmez’in “Şimdi, bu komisyondaki Önder Sav’ın cep telefonuna yüklendiği söylenen yazılım nereden gelmiş? Gene GSM şirketi vasıtasıyla cep telefonuna yüklenmiş olarak gözüküyor. Şimdi, bunu kim yükledi, bunun suç ortağı kim? Bir GSM şirketi örneğine bakarsanız” diye konuşmasına AKP’liler tepki gösterdi. AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, mahkemenin dinlenme olmadığına dair kararı bulunduğunu belirtince Sönmez, “Yanlış anlaşılmışsam özür dilerim” dedi.

Mertlik öldü...
Sönmez, cep telefonlarına sahibinin haberi olmadan gönderilecek bir mesajla da dinleme yapılacağını söyledi. Sönmez, “Şu an odanın içinde ne kadar cep telefonu varsa, bütün sinyaller bize en yakın baz istasyonuna kayıtlanıyor. Yani, artık cep telefonu olan herkes fişleniyor” dedi.

Alıntıdır! Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Çarşamba, Aralık 17, 2008

İYTE-IEEE Topluluğu Semineri // Bilgisayar Müziği

İYTE-IEEE Topluluğu bu yılki ilk seminerini 22 Aralık Pazartesi günü Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde 12.30-14.30 saatleri arasında gerçekleştiriyor.

İlgilen herkese duyurulur.


Konu : Bilgisayar Müziği
Konuşmacı : Sinan BÖKESOY

Ayrıntılı bilgi ;

http://www.sonic-disorder.com/index.html
http://www.bilgicagi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=441&Item id=138

YBK'09 - Yönetim bilimleri Kongresi - Yeşil İnovasyon

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenmekte olan Yönetim Bilimleri Kongresi’nin onuncusunu 11–14 Mart 2009 tarihlerinde düzenlenecektir. Kongrenin amacı, üniversite öğrencilerini akademik çalışmalara özendirmek, eğitim sistemine yön vermek, öğrenciler ile iş dünyası arasında yeni köprüler kurarak günümüz yönetim problemlerine ışık tutmak ve bilgi paylaşımına olanak vermektir.

Bu sene onuncusu gerçekleşecek olan Yönetim Bilimleri Kongresi her yıl olduğu gibi İTÜ Maçka Yerleşkesi'nde düzenlenecektir. Kongre katılım ücreti 15 TL'dir ve kongre günlerinde de yeni kayıt alınacaktır. Ayrıca kongre dahilinde gerçekleşecek olan "Yeşil İnovasyon" konulu proje yarışması ile beraber, kulübümüz bu sene çevreci yaklaşımı benimsemiştir. Bu doğrultuda kongre katılım ücreti olan 15 TL'nin bir kısmı "YBK 10. Yıl Ormanı" oluşturmak üzere kullanılacak tır.

Yönetim Bilimleri Kongresi’nin hedef kitlesi, üniversitelerimizin lisans ve yüksek lisans öğrencileridir. Öğrencilerin belirledikleri konularda hazırladıkları proje ve bildirilerden Bilim Kurulu tarafından seçilenler kongre süresince İTÜ Maçka Kampüsü’nde sunulmaktadır. Sunumlar bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır. Sunumlar şirket temsilcileri tarafından takip edilmekte ve beğenilen projeler bu yolla iş dünyasıyla buluşturulmaktadır.


Bu yıl 12–14 Mart 2009 tarihleri arasında üç gün boyunca kongre programında “YBK Kariyer Alanı” yer alacaktır. YBK Alanı ile kongreye katılan öğrencilerin şirketleri daha yakından tanımaları, şirketlerin öğrenci CV’lerini daha rahat takip etmeleri ve şirketlerin kalifiye iş gücüne ulaşmaları amaçlanmaktadır. Kısacası sponsor firmaların katılacağı “YBK Alanı”nda kurulan standlarda katılımcılarla firma temsilcilerinin birebir iletişimi sağlanıp katılımcı firmaların tanıtımı yapılmaktadır.

Her yıl çeşitli üniversitelerden 1500 civarında öğrencinin katılımıyla gerçekleşmekte olan kongre sonunda panel, seminer ve proje sunumlarına yeterli sayıda katılım gösteren öğrencilere YBK Katılım Sertifikası verilmektedir.

Hedefimiz kongrenin temel amacı doğrultusunda projelerin fikir olma aşamasından çıkarılıp hayata geçirilmesini sağlamak, YBK’yı bir basamak daha yukarı çıkarmaktır.

Mor Ve Ötesi - Başı Bozuk // Şu anda dinliyorum!

Başıbozuk - Mor Ve Ötesi
Rakun - 2008


Mor ve Ötesi iki buçuk yıllık bir aradan sonra yeni bir albümle tekrar dinleyicileriyle buluşuyor. “Başıbozuk” adlı albümde grubun popüler Eurovision şarkısı “Deli”nin yanısıra iki yepyeni şarkı, canlı konser kayıtları ile “Büyük düşler” albümünün bazı parçalarının ve “Deli” ile “İddia”nın remixleri yer alıyor. Adı gibi düzen yıkan, ezber bozan, alışılmışın dışında bir mor ve ötesi albümü olan bu çalışmasıyla, grup tarihinde ilk kez resmi olarak canlı kayıtlar ve remix çalışmaları yayımlanıyor. Yeni stüdyo kayıtlarından olan albümün çıkış şarkısı “İddia” ise melodik ve enerjik yapısıyla yeni bir mor ve ötesi klasiği olmaya aday. Canlı kayıtlar ise grubun 15 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirdiği Eurovision şarkı lansmanı konserinden, hiçbir ek kayıt kullanılmadan dinleyicilerle paylaşılıyor. Albümün geri kalanı ise mor ve ötesi’nin, yaratıcılıklarına ve kabiliyetlerine güvendiği dj çevresine emanet ettiği sekiz adet remix parçadan oluşuyor. Bu remixlerin arasında Eurovision şarkısı “Deli” ve yeni şarkılarından “İddia” da bulunuyor. Elektronik müziğin farklı kulvarlarından örneklerle bu albümde yer alan remixler, mor ve ötesi dinleyicilerine yepyeni renkler vaadediyor.


01. Deli
02. İddia
03. Sonbahar
04. Kış Geliyor (Canlı)
05. Re (Canlı)
06. Bir Derdim Var (Canlı)
07. Parti - Flatliners Killa Remix
08. Kördüğüm - Demian & Emre Remix
09. Ayıp Olmaz mı? — Kaan Düzarat & Fuchs Rework
10. Küçük Sevgilim - Kaan Düzarat Remix
11. Darbe - Burak Güven & Serkan Hökenek Remix
12. Çocuklar ve Hayvanlar - DJ Kambo Remix
13. Deli - Luna Remix by Cihan Barış
14. İddia – Kerem Kabadayı & Serkan Hökenek Remix

İndirmek için : http://rapidshare.com/files/168495417/Mor_Ve__tesi.rar.html

Irak'ta ayakkabı özgürlük sembolü oldu!

Irak’ta, 14 Aralık günü basın toplantısı sırasında ABD Başkanı George Bush’a
ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, Iraklı yetkililerce sorgulanırken, ayakkabılarına da delil olarak el konuluyor. Iraklı yetkililer, Başbakan Nuri El Maliki’nin makamında korumaları tarafından sorgulanan gazetecinin 20’li yaşlarda olduğunu, ayakkabılarının kanıt teşkil ettiğini söyledi. Yetkililer, daha önce Zeydi’nin alkol ve uyuşturucu testinden geçirildikten sonra, Bush’a yakkabısını fırlatması için kendisine para verilip verilmediğini ortaya çıkarmak amacıyla sorguya çekildiğini belirtmişti. Bu arada, El Zeydi’nin meslektaşları, gazetecinin geçen yıl Şii militanlarca kaçırıldığını, çalıştığı televizyon kanalı El Bağdadi’nin olaya müdahalesinin ardından serbest bırakıldığını söyledi. El Bağdadi televizyonu da, ayakkabı fırlatma görüntülerinin yanı sıra El Zeydi’nin bırakılması çağrılarını defalarca yayımlıyor. Kahire’deki El Bağdadi televizyonunun yöneticisi Abdülhamid El Sayeh, muhabirlerinin serbest bırakılması için herkesi seferber ettiklerini, dünya çapında birçok kuruluşun da kendileriyle birlikte olduğunu söyledi. El Sayeh, bu olayın muhabirin bırakılması ya da aksine yargılanması konusunda Iraklılar ile Amerikalılar için bir test olduğunu ifade etti. El Bağdadi televizyonu, El Zeydi’nin bırakılması için dünya çapında gazetecilere dayanışma çağrısında bulunmuştu.


Bu olaydan sonra günümüze kadar yaşananlar gösterdi ki Irak'ta atılan ayakkabı Iraklıların özgürlük sembolü haline getirilmiş durumda. Ayrıca birçok internet sitesi de bu olayın popülerliğini fırsat bilerek "Bush'a ayyakabı fırlatma!" flash oyunlarıyla kullanıcılarına hizmet vermekte( Kapitalist dünyada herşey ticaret imgesi olabiliyormuş!). Bu oyunların ne kadar çok oyanandığını "Google"da yapacağınız basit ve hızlı bir arama ile siz de görebilirsiniz.

Gitgide fenomen haline gelen ayakkabı olayı ile alakalı çıkan birkaç dedikoduyu da dile getireyim istiyorum yeri gelmişken. Bush'un kafasına nişan alınan ayakkabının Türkiye'de üretildiği artık kesin olarak biliniyor, ancak hangi firmanın ürettiği polemik konusu olmuş durumda. Haberlere çıkan çeşitli firmalar bu onura(!) sahip olmak için yarışıyorlar neredeyse. Ayrıca Dubai'li bir iş adamının Bush'a atılan malum ayakkabıya 10M $ vermeye hazır olduğu da gelen haberler arasında.

Giderek magazinleşse de ayyakkabı olayı yıllar boyu unutulmayacak ve 2008'i uğurladığımız şu günlerde bizi gülümseten bir anı olarak almanaklarımıza girecek. Aslında altında yatan gerçeklere de bakıldığında çok ciddi olduğu ve alınacak dersler olduğu görmek gerek, ama tabi anlayana!

facebook'ta paylaş!