Cuma, Aralık 11, 2009

Karar: DTP kapatıldı

Anayasa Mahkemesi heyeti, DTP'nin kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılmasıyla ilgili davanın 4. gününde kararını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP'nin kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kılıç, kapatma kararının oybirliğiyle alındığını belirttti.

DTP kurucularının 5 yıl boyunca siyaset yapılmamasına karar verildi.

Kılıç, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un partinin kapatılmasıyla ilgili gerekçeli kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra milletvekilliklerinin sona ermesine karar verildiğini söyledi.

Partinin tüm malvarlığının da Hazine'ye geçmesine karar verildi.

Kılıç, şöyle konuştu: “Mahkememizle ilgili yapılan eleştiriler haksız. Bu dava iki yıldır sürüyordu.",

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Pazartesi, Aralık 07, 2009

Malezya'da Nuh'un apartman dairesi! ((:

Malezya'da bir baskın üzerine aranan evden nesli tükenmekte olan ayı, leopar ve maymun bulununca 25 yaşındaki ev sahibi kadın gözaltına alındı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, evinde ayı, leopar ve maymun bulunan bir kadın gözaltına alındı.

Yetkililer, bir ihbar üzerine gittikleri apartman dairesinde, nesli tükenmekte olan yavru bir ayı, bir leopar ve bir Madagaskar maymunuyla karşılaştıklarını, 25 yaşındaki ev sahibi kadının gözaltına alındığını ve iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 3 ay önce ülkenin güneyindeki Negeri Sembilan eyaletinden getirildiği belirtilen vahşi hayvanların dairede ev hayvanı olarak beslendiği belirtildi.

Hayvanların hayvanat bahçesine gönderileceği ya da ormana bırakılacağı bildirildi.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Venedik'ten de dönere yasak geldi! ((:

İtalya'nın Venedik kentinin tarihi bölgelerinde döner kebap satışı yasaklandı.

Venedik Belediyesi'nin kararına göre, kentin tarihi merkezinde döner ve dilim pizza satışı yapan dükkanlar yasaklanacak.


Dönerin ağır kokusu ve görünümüyle kültürlerine zarar verdiğini savunan Venedik Belediye Başkanı Massimo Cacciari, kentin tarihi bölgelerinde yeni dönerci ve pizzacı dükkanı açılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Yasak 2011'e kadar geçerli olacak. Ayrıca yeni bir yasal düzenlemeyle mevcut döner ve pizza dükkanlarının kentin başka bölgelerine taşınması da planlanıyor.

İtalya'da tarihi yerlerde döner ve dilim pizza satışının yasaklanması ilk kez 2008'de Lucca kentinde başlamıştı.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

DTP kapatılacak mı?

Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı yarın esastan görüşmeye başlayacak. İddianamede DTP lideri Ahmet Türk’ün de araralarında bulunduğu 8 milletvekiline yasak getirilmesi isteniyor.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı" haline geldiği gerekçesiyle, "Temelli kapatılması" istemiyle 16 Kasım 2007'de dava açmıştı.

Görevlendirilen raportörler, raporu tamamlayarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a teslim etmişti. Raporun, Anayasa Mahkemesi heyetini bağlayıcılığı bulunmuyor.


İddianamede, kapatma talebiyle birlikte milletvekilleri DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Selahattin Demirtaş, Sevahir Bayındır ve Fatma Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu 221 parti üyesi hakkında Anayasa'nın 69/9 ve Siyasi Partiler Yasası'nın 95. maddeleri uyarınca, siyasi yasak getirilmesi isteniyor.

Anayasaya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.


Başsavcılığın iddianamesinde, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline gelen ve Anayasa'nın 68. maddesinin dördüncü fıkrasına, 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 78, 80, 81, 82. ve 90. maddelerine aykırı eylemlerde bulunduğu açıkça anlaşılan Demokratik Toplum Partisi'nin, Anayasa'nın 69. maddesinin altıncı fıkrası ile 2820 sayılı Yasa'nın 101/1-b ve 103. maddeleri gereğince temelli kapatılmasına" karar verilmesi istenmişti. İddianamede, partinin kapatılmasına beyan ve faaliyetleri ile neden olan 221 kişinin, temelli kapatılmaya ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 5 yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına karar verilmesi de talep edilmişti.

Bu arada, başka bir parti üyesi olan ve isim benzerliği nedeniyle listeye alınan Halil İmrek ile iddianamenin hazırlanmasından sonra ölen Fevzi Kara, siyasi yasak istemli listeden çıkarıldı.

Böylece, siyasi yasak istenenlerin sayısı 221'den 219'a düştü.

İddianamede ayrıca, "Davalı partinin dava süresince yapılacak seçimlere katılamayacağına", "Dava tarihinde parti bünyesinde üye, yönetici, belediye başkanı ve milletvekili olarak görev alanların bir başka siyasi parti listesinden veya bağımsız olarak dava süresince seçimlere katılamayacağına", "Davalı partiye ödenebilecek hazine yardımlarının banka hesabında blokesine" ve "Davalı partinin üye kayıtlarının durdurulmasına" karar verilmesi de istenmişti.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Pazar, Aralık 06, 2009

Lady GaGa'nın beklenen vidyosu

İşte Lady GaGa'nın son single'ı, en beğenilen şarkısı "Bas Romance"in viyosu...

"Keşke olmasaydı!" ama ne?

"Keşke olmasaydı!" ama ne olmasaydı? İzleyin yorumlarınızla siz karar verin...







facebook'ta paylaş!