Perşembe, Ocak 22, 2009

Tam bir felaket!

Tam anlamıyla bir felaket görmek istiyorsanız DVD çalarınaza "Disaster Movie"yi takmanızın zamanı gelmiş durumda. Evet bu filmin adı gerçekten kalitesine gönderme yapmak için mi bu şekilde düşünülmüş bilmiyorum ama herşey bir yana film kalite anlamında gerçekten bir felaket. IMDB'de aldığı 1.5 puanı bile hakedemiyor.


Ama gelgelelim yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım ki Amy Winehouse ve birçok karakterle iyi dalga geçilmiş film boyunca, sözüm filmin komedi filmi olmasına rağmen komiklik anlamında birşey verememesine. Bu arada ben Amy'ye takılıyorum çünkü en çok o hoşuma gitti karakter olarak film boyunca. Tabii diğer karakterlerde unutulmamış, Juno, Angelina Jolie(Wanted), High School Musical Karakterleri, Hancock, Batman, Ironman, Hulk, Hellboy ve daha bir sürü karakter ve film aklımızın ucundan gözümüzün önüne geliyor.

Bence izleyin bu filmi ve bir daha bu tarz filmleri(bknz. Korkunç Bir Film Serisi, Epic Movie) izlememeniz gerkteğini iyice anlayın.

Issız Adam Yeni Afişleriyle Güldürüyor!

Bir grup arkadaşın kuşkusuz 2009'un en çok konuşulan filmi olan "Issız Adam"ın afişlerinde photoshop marifetiyle yapılan değişikler yaşadığımız şu zor ve sıkıcı günlerde biraz da olsa tebessüm etmemize sebep oluyor. İşte benim en beğendğim afişler.

Yüzsüz Adam

Parasız Adam

Akılsız Adam

Kör Adam

Van dam

Daha fazlası için tıklayınız.

Gossip Girl Günlükleri

Evet tatilimin başladığı şu günlerde, her ne kadar tatil yapamayıp çalışmak zorunda kalsam da, Gossip Girl tekrarı yapma kararı almış bulunuyorum. Gossip Girl başladığında blog'umla sizlerle değildi o yüzden her bölüm sonrasın kendi yorumlarım ile sizlere buradan biraz dedikodu taşıyacağım ve efsanenin doğuşundan bu günlere gelişini tekrar yaşayacağız.


Tabi bu kararı alırken beni en çok umutlandıran sizlerden gelebilecek yorumlar bölümler hakkında ufak da olsa fikir alışverişi yapabilecek olmamız. Bu yüzden blogumu takip eden herkesi yorum yapmaya çağırıyorum. Fikirlerimizi paylaşırsak güzel şeyler ortaya çıkabilir.

Herkese bol Gossip Girl'li günler.


"You know you love me!"
"XOXO, Gossip Girl"

BT Yönetimi ve Microsoft Visio

Microsoft Office Visio 2007 çizim ve diyagram oluşturma yazılımı, BT ve işletme uzmanlarının karmaşık bilgileri görselleştirmesini, keşfetmesini ve diğerlerine iletmesini kolaylaştırır. Anlaşılması güç, karmaşık metin ve tablolardan bilgiyi ilk bakışta ileten Visio diyagramlarına terfi edin. Statik resimler yerine, verileri görüntüleyen, yenilemesi kolay ve üretkenliğinizi büyük oranda artırabilecek verilere bağlı Visio diyagramları oluşturun. İşletmeniz genelinde kurumsal sistemler, kaynaklar ve süreçlerle ilgili bilgileri anlamak, bu bilgilere göre hareket etmek ve bunları paylaşmak için Office Visio 2007'deki çok çeşitli diyagramları kullanın.


Office Visio 2007 iki bağımsız sürüm halinde bulunabilir. Office Visio 2007'yi kullanmanın ve bu sürüme yükseltme yapmanın en önemli 10 nedeni şöyle sıralanabilir.

1-)Sistemlerinizi, kaynaklarınızı ve süreçlerinizi ve bunların arkasındaki verileri görselleştirin, keşfedin ve diğerlerine iletin.
2-)Diyagramları kaynaklardaki bilgilerle bütünleştirerek üretkenliğinizi artırın.
3-)Office Visio 2007'nin diyagramları sizin yerinize güncel tutmasını sağlayarak el ile yeniden veri girişi gereksinimini azaltın.
4-)Verileri diyagramlarda görüntüleyerek karmaşık bilgileri görselleştirin ve buna göre hareket edin.
5-)Özet Diyagramlar ile verileri keşfedin ve kolayca eğilimleri izleyin, sorunları tanımlayın ve özel durumları bayrakla işaretleyin.
6-)Visio'nun şekilleri sizin yerinize bağlamasını sağlayarak, diyagramları daha hızlı oluşturun.
7-)Yeni şablonlar ve şekiller aracılığıyla karmaşık bilgileri iletin.
8-)Profesyonel görünümlü diyagramlarla bilgiyi etkili bir şekilde iletin.
9-)Diyagramları kullanarak iletişim kurun ve bu diyagramları geniş kitlelerle paylaşın.
10-)Office Visio 2007'yi programlama yoluyla özelleştirin ve 'verilere bağlı' özel çözümler üretin.

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Ayrıca Microsoft Viasio'nun kendi sayfasında Visio'yu verimli olarak kullanmak isteyenler için eğitim olanakları da sunuyor. 8 bölümden oluşan bu eğitim sayesinde Visio'nun temel fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getirebilir hale geliyorsunuz.

Microsoft Visio 2007 eğitim sayfasına ulaşmak için tıklayın.


Microsoft Visio 2007'yi satın almak için tıklayın.

Çarşamba, Ocak 21, 2009

Gossip Girl - You've got the Yale!

Uzun süren bir aradan sonra blog'uma Gossip Girl ile dönmüş bulunmaktayım. Laptop'um serviste bulunduğundan ve ben de staj görevimi yerine getirmekte olduğum için biraz yoğunum bu aralar ama Gossip Girl'e her zaman yer var ben de her ne kadar yoğun olsam da!

2. sezonun 16. bölümünde gerçekleşen olayları sıralamak gerekirse,

**Lily ve Rufus "Tristan ve İsolde" Operasının galasına gidecektir
**Yukarı Doğu yakasının gençlerinin Yale sonuçları birer birer cep telefonlarına düşmektedir
**Chuck - Lilly arasındaki buzlar çözülmektedir
**Yeni başlangıçlar ise hepimizi şaşırtmaktadır.

Evet sıradan bir böülm olarak değerlendirebelceğimiz bu bölüm yine de içerdiği entrikalarla göz doldurmakta. Hepinize iyi seyirler.


Yeni bölümü bu pazartesi akşam CW'de yayınlanan Gossip Girl'ü hala izlemeyeneniz var ise aşağıdakin linklerden ulaşabilirler.

http://rapidshare.com/files/186396332/Gossip.Girl.S02E16.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://rapidshare.com/files/186396848/Gossip.Girl.S02E16.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
http://rapidshare.com/files/186397148/Gossip.Girl.S02E16.HDTV.XviD-2HD.part3.rar
http://rapidshare.com/files/186396841/Gossip.Girl.S02E16.HDTV.XviD-2HD.part4.rar

facebook'ta paylaş!