Çarşamba, Ağustos 12, 2009

Google sağolsun artık hiç bir bilgi unutulmuyor!

Google bize aradığımızı bulmakta yardım etmekle kalmayıp birçok derdimize daha çare oluyor. Bunlardan biri de bihaber olduğum bu geceki meteor yağmuru meselesi. Bugün google.com.tr ' yi açan arkadaşalar kayan yıldızlı logoyu gördüklerinde logonun üstüne giderlerse "Perseid Meteor Shower" yazısını görüyorlar. Biraz daha merkalanıp google logosunun üzerine tıklarlarsa google'da "Perseid Meteor Shower" aramış oluyorlar ki bu da bizi direkt olarak wikipedia ' ya götürüyor. Malasef bu aramanın sonuçlarını anlamak için ingilizce bilmek gerkeli ya da yine google'ın bir hizmeti olan translate.google.com yardıma çağıralabilir.

Uzun lafın kısası bu akşam herkes balkonlarda, sokaklarda veya sahilde iken gözü gökyüzünden eksik olmasın ki "Perseid Meteor Shower" gibi kaçınılmaz bir gökyüzü şölenine şahitlik etmiş olsun. Ayrıca her kayan yıldız (tabi ki sadece halk arasında böyle biliniyor meteorlar) bir dilek demek, o yüzden şansınızın bol olduğu bir gecede olduğunuzu unutmayın.

Tabi son olarak teşekkürler google, bizi aydınlatmaya devam ettiğin için.

Karakterinizi test edin ve ne kendinizi ne kadar tanıdığınızı öğrenin.

Blog'umu izleyenlerden biri olan Gökhan arkadaşımın blog'unu gezerken bulduğum bir testi sizinle paylaşmak istedim. Son zamanlarda özellikle fb.'da çok moda oldu testler. İnsanlar anlamsız anlamsız testleri çözüp, paylaşıyor.(Buna ben de dahilim malasef!) Bu yüzden bu yazıyı gördüğümde bir durakladım ve güvenebilirmiyim dedim ama sonuç güzel çıktı.


Testte 10 soru bulunuyor 3'er şıklı ve sizden gördüğünüz fotoğraf karşısında sorulan soruya cevap vermeniz bekleniyor. Benim sonucum 100% olmasa da gayet beni, özetleyen bir sonuç çıktı o yüzden paylaşıyorum aslında. Bakalım sizin karakteriniz nasıl çıkıcak.

Haydi teste başlayalım o zaman!

Salı, Ağustos 11, 2009

Defne SAMYELİ boşanma yalan dedi!

Seyrantepe ihalesini alan ancak inşaatı tamamlayamayan Eren Talu ile eşi Defne Samyeli’nin boşanma aşamasında olduğu öne sürülüyor bir kaç haftadır. Sonunda Samyeli sessizliğini bozdu ve iddiaları yalanladı.

Bir süredir ekonomik sıkıntılar yüzünden zor günler geçiren, takılarını bile satmak zorunda olan çiftten Eren Talu’nun evi terk ettiği yönünde söylentiler de çıktı. Ortaya atılan iddialara tepki gösteren Defne Samyeli ise “Hiç böyle bir şey yok. Bu söylentileri nereden çıkarıyorlar anlamıyorum” dedi.

“Eren evde, bir yere gitmedi ki!”

Eşinin Seyrantepe inşaatını üstlendikten sonra ailece yaşadıkları olayları alacakanlık kuşağına benzeten Samyeli, “Eren evimizde, bir yere gitmedi. Ayrıca özellikle haciz geleceği korkusuyla Eren’in evi terk etmesi hele hiç söz konusu değil. Zaten aylardır her gün evimize haciz geliyor. Böyle bir korkumuz yok ki! Hiç iddia edildiği gibi değil. Böyle dönemlerde bu tip şeylerin çıkmasına aslında şaşırmamak gerek diye düşünüyorum. Bir deli bir kuyuya taş atıyor, sonra haydi topla toplayabilirsen arkasında gidenleri bakalım.” diye konuştu.

Samyeli, köşe yazarı olduğu Güneş gazetesinde beş kuşak Galatarasaylı olan eşinin 200 milyon dolarlık Seyrantepe stadının inşaatını üstlenmesini delilik olarak değerlendirmişti.

İzmir cayır cayır!

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasında çıkan ve 17 saat sonra, yani bugün erken saatlerde kontrol altına alınan orman yangınında 500 ila 700 hektar arasında alanın yandığı açıklandı.


Rüzgarın gece boyunca hem yangının yayılmasında etkili oldu, hem de söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi. Rüzgarın şiddetiyle yangın büyüdü. Yangın sonucunda can ve mal kaybı olmaması ise biraz olsun yüreklere su serpti.


Sabah saatlerinde AA ajansına konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç yerde odun parçaları halen yanıyor, yoğun duman yok. Herhangi bir tehlike yok diyebiliriz ama bu, yangının yeniden başlamayacağı anlamına da gelmiyor." dedi.

Yangından sonra yeniden ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını söyleyen Kahveci "Antalya’da geçen sene yanan alanla birlikte yeni bir ağaçlandırma çalışması başlattık, 'Yangına dayanıklı ağaçlar dikme projesi'. Bunu burada da uygulayacağız. Bundan sonraki süreçte yanan alanlarda kızılçam olmayan, reçineli olmayan yapraklı, gövdesinden ve yaprağından faydalanılabilecek, yangına dirençli, şeritler halinde yeni bir orman konsepti oluşturacağız” diye konuştu.

facebook'ta paylaş!