Pazar, Aralık 05, 2010

Kadın Sığınağı

Durma paylaş!

29 Ekim tatilinde ikinci DT maceram olarak Küçükçemece Cennet Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Kadın Sığınağı"nı izleme fırsatı buldum ama bir türlü yazamadım. Resmen 1 aydan fazla bir zaman geçmiş ama yazayım yine de.

"Kadın Sığınağı" tamamen kadınlardan oluşan deneyimli bir kadrosuyla bizlere yabancı olmadığımız hikayeler anlatarak kimi zaman güldüren kimi zaman ise düşündüren bir oyun. Güçlü bir kadrosu var oyunun. En tanıdık isim "Kaynanalar"ın Döndü'sü Defne YALNIZ. Oyunda anlatılan hikayeler gazetelerin 3. sayfalarında her gün okuduğumuz haberler olduğundan seyirciyi de oyunun içine çekiyor.


Genel anlamda çok beğendiğim bir oyun oldu. Herkese tavsiye ederim. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim; Cennet Kültür Merkezi yer açısından "ilginç" bir semtte bulunmasına rağmen iç mekan olarak çok tatmin edici durumda. Bugüne kadar gittiğim en iyi DT salonu diyebilirim hatta.


Şimdi sizleri oyunun profesyonel özetiyle başbaşa bırakıyorum.

Tiyatrolu günler...

Alıntıdır, orijinal yazıya buradan ulaşabilirsiniz...

Farklı nedenlerden, bir kadın sığınma evine toplanmış kadınların yaşamlarından kısa bir günün anlatıldığı bu oyun, gazetelerin 3. Sayfalarında okuduğumuz hayatları gözler önüne sererek, kadına yönelik şiddeti ve istismarı sorgulamaktadır.

facebook'ta paylaş!