Cumartesi, Ocak 23, 2010

Uzaydan da twitledi! ((=

Amerikalı astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ilk Twitter mesajını dünyaya gönderdi.


NASA'dan yapılan açıklamada, uçuş mühendisi Timothy J Creamer'ın kişisel internet bağlantısı kurduğunu ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'a ilk mesajı attığı bildirildi.

Creamer'ın "Selam Twitter dünyası" diye başladığı mesajında, "Yakında görüşürüz, sorularınızı gönderin" ifadesine yer verdiği belirtildi.


Astronotun, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bilgisayar sisteminde bir iyileştirme yapılması sayesinde dünyaya internet üzerinden mesaj gönderebildiği de kaydedildi.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

Oprah Show'un 24. Sezon kutlaması...

The Black Eyed Peas'in Oprah Show'un 24. sezon kutlaması ve ve bu kutlamanın hazırlanışı videosu. Hakikaten çok güzel olmuş. İzleyin bakalım sizde beğenecek misiniz?



Sağlıcakla kalın, A.

e-Shirt'ler geliyor...

Stanford Üniversitesi mühendisleri sıradan pamuk ve polyesterden mamul kumaşları, karbon nanotüp 'mürekkebi' emdirerek pile dönüştürdü.

Karbon nanotüplerden oluşan boyayla boyanan pamuk ve polyester gibi kumaşlar, enerjiyi muhafaza eden birer 'pil'e dönüştürüldü. Geçen yıl bulunan, ancak ilk kez bu denli başarıyla uygulanan teknoloji, 'giyilebilir elektronik cihaz'şarın yolunu açıyor.

Nano Letters adlı nanoteknoloji bülteninde yayımlanan deney raporuna göre, nanometre boyutunda (metrenin milyarda biri ölçeğinde) karbon tüpler içeren 'boya'nın emdirildiği sıradan kumaşlar enerjiyi barındırabilir hale getirildi.

Yi Chun liderliğindeki Stanford Üniversitesi ekibinin geliştirdiği ürün, kumaşların lifleri arasında tutunan karbon nanotüplerden oluşuyor. Bu özel boya kumaşa homojen şekilde emdirildiğinde kumaşı tümüyle iletken ve elektriği muhafaza edebilir kılıyor. Bu özellikler, kumaş yıkanıp buruşturulsa bile kaybolmuyor.


Ekip lider Chun, bu teknolojinin daha az maliyetli şekidle üretilmesine çalıştıklarını, kısa süre sonra elektronik cihazları besleyebilen veya cihaz entegre edilmiş özel giysiler üretilebileceğini söyledi.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

Cuma, Ocak 22, 2010

Sansürcü Çin'e Bayan Clinton'dan sert tepki...

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Çin'i sert dille eleştirdi, "İnternette saldırı düzenleyen ülkeler sonuçlara katlanır!" tehdidinde bulundu. Çin de ABD'yi uyardı: "İlişkiler zarar görür!"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "internet ortamında saldırılar düzenleyen kişi veya ülkelerin, bu yaptıklarının sonuçlarına katlanacağını" söyledi. Clinton,ülkede Google'a yönelik siber saldırıların da derhal soruşturulmasını talep etti.

Washington'da internette ifade özgürlüğü konulu toplantıda konuşan Clinton, Çin, Tunus ve Özbekistan'ın sanal alemde sansürü tırmandırdıkları suçlamasında bulundu.

ABD'nin "internetin beşiği" olduğuna işaret eden Clinton, internet ağının düzgün çalışmasında "sorumluluğun" ABD'nin omuzlarında olduğunu belirtti.


"İnternet günlükleri, e-postalar ve yazılı mesajlar, fikir alışverişi yapılan yepyeni alanlar yaratırken, sansürün de hedefi haline geldiler" diyen Clinton, "Bu yeni dünyada bir ülkenin internet şebekesine yönelik saldırı, hepimizi hedef almış demektir. Dolayısıyla devletler için yeni davranış kuralları belirlenebilir" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Clinton, sansürcü kişi ve ülkeleri de sert şekilde uyararak, "sonuçlarına katlanır, uluslararası camia tarafından kınanırlar" dedi.

ÇİN: "SÖZDE İNTERNET ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KULLANMAYIN!"
Cliton'ın açıklamarına Çin'in yanıtı gecikmedi. Hillary Clinton'ın internet özgürlüğü ile ilgili olarak kendilerine yönelik suçlamalarının ikili ilişkilere zarar verebileceğini belirten Çin hükümeti açıklamayı kınadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ma Zhaoxu, "ABD Çin'in internet yönetimi politikalarını eleştirdi ve Çin'in internet özgürlüğünü kısıtladığını ima etti. Bu, gerçeklerle çelişiyor ve Çin-ABD ilişkilerine zarar verici" dedi.

Sözcü, Çin Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "ABD'yi gerçeklere saygı göstermeye ve Çin'e karşı temelsiz suçlamalar yapmak için sözde internet özgürlüğünü kullanmaya son vermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Sözcü, internet konusundaki tartışmanın iki ülke arasındaki işbirliğinin önüne geçmesini istemediklerini belirterek, "iki tarafın da aralarındaki ayrılıkları ve hassas konuları uygun biçimde ele almaları, Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini korumaları gerektiğini" kaydetti.

HERŞEY GOOGLE'LA BAŞLADI.
İnternetin Amerikalı devi Google, sansürü ve "siber saldırıları" protesto için Çin'deki faaliyetlerine son verme tehdidinde bulunmuştu. Google'ın dünyadaki en yakın rakibi Yahoo da firmaya destek çıkmış, "internette ifade özgürlüğünün ihlaline hepimiz karşı koymalıyız" açıklaması yapmıştı.

En son bu hafta başında uluslararası Sınır Tanımanayan Muhabirler örgütü de, ülkedeki yerli ve yabancı gazetecilere yönelik sansür ve siber saldırı uygulamaları yüzünden Pekin yönetimini sert dille eleştirdi ve açıklama talep etti.

Çin, 360 milyon kişiyle dünyada en çok internet kullanıcısı bulunan ülke konumunda. Henüz gelişme aşamasındaki arama motoru sektörü bile tek başına 2009'da 1 milyar dolar ciro yaptı.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

facebook'ta paylaş!