Cuma, Kasım 06, 2009

Ortaya çıkan gizli gerçekler mi yoksa manipülasyon mu?

Bugün yine günlük haberleri takip ettiğim Milliyet gazetesinin Internet sitesinde ilginç bir haberle daha karşılaştım. Haber'in konusu Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında bayrağımızın rengini değiştirmesi istemesi üstüne dayanıyordu. Girişte bu konudan bahsedilirken ilerleyen bölümlerde Kurtuluş Savaşı sonrası Lozan'a çağrılan Kürdistan temsilcisi ile ilgili belli başlı alıntılara ve açıklamalara yer verilmişti.

İsteyen arkadaşlar bu haberi aşağıda verdiğim bağlantıya tıklayarak okuyabilirler. Benim burada odaklandığım nokta tamamen farklı. Türkler ve Kürtler arasında tamamen bir ayrıma gidilmeye çalışıldığı günümüzde böyle haberlerin ortaya çıkması çok ilginç. Bayrak renginden bahsedilirken bizlerin kafasında sembolleşen bayrağımız kutsal olması ve rengini savaşta can veren askerlerimizden aldığı olgusu mu yıkılmak isteniyor. Bu ülkeyi Türkiye yapan, birçok Avrupa'lı devletin imrenerek baktığı birlik beraberlik yapısı mı bozulmak isteniyor anlamış değilim.

Tozlu raflarda kalmış gerçekler değerlendirilen haberden anladığım acaba gerçekten gizli gerçekler mi ortaya çıkartılıyor yoksa bulunduğumuz hassas noktada çizginin bir tarafından olmamız için bir manipülasyon politikası mı uygulanıyor?

Aslında iyi niyetli olmaya çalışıyorum ve haberin ikinci kısmı da bunu destekliyor. İşte bu yüzden keşke Milliyet de biraz dikkat etse de zor günleri yaşarken biraz daha duyarlı olabilselerdi.

Haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

facebook'ta paylaş!