Cumartesi, Kasım 14, 2009

NASA açıkladı : Ay'da su var, hem de önemli miktarda!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıkladı.

NASA görevlisi Anthony Coleprete düzenlediği basın toplantısında "Ay'da donmuş halde su bulduk. Hem de az değil önemli miktarda." dedi.

NASA'nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu'ndan sorumlu araştırmacı Coleprete dün düzenlediği basın toplantısında "Gerçekten evet, su bulduk. Hem de az değil, önemli miktarda." ifadesini kullandı. Bir başka NASA yetkilisi de keşfin büyük bir önem taşıdığına işaret etti.


Su durup dururken keşfedilmedi.

NASA, su bulma umuduyla Ay'ın güney kutbunu bombardıman etmişti. Çarpma sonucunda yüzeyden aşağı yukarı kalkan parçaları inceleyen bilimciler ayda su bulunduğuna kanaat getirdi.

Ay'da su olduğu daha önceki araştırmalarda belirlenmesine karşın, bu bombardımanla suyun keşfinin burada kalıcı bir üs kurma olasılığını artıracağı açıklanmıştı.

LC Waikiki'ye ikinci internet dedikodusu şoku!

LCW'ye ikinci internet dedikodusu şoku!

Lc Waikiki adlı mağazalar zincirinin, DEP eski milletvekili Leyla Zana'ya satıldığı iddiası iki yıl sonra yeniden hortladı. Firma gazetelere ilan vererek şirketin ortaklık yapısında hiçbir değişiklik olmadığını açıkladı.

LC Waikiki adlı giyim mağazalar zincirinin, DEP eski milletvekili Leyla Zana tarafından satın alındığı yolundaki iddialar, iki yıl sonra yeniden hortladı. Firma gazetelere tam sayfa ilan vererek şirketin ortaklık yapısında hiçbir değişiklik olmadığını açıkladı.

1997’den bu yana Türk markası olan fabrikaları ve 180 mağazası ile binlerce insana iş imkanı sağlayan firmanın 500 milyon dolar yıllık cirosu bulunuyor. Yılda 130 milyon dolar da ihracat yapıyor. Firma hakkında iki yıl önce de internet üzerinden aynı kampanya başlatılmış ve LC Waikiki’nin DEP eski milletvekili Leyla Zana tarafından satın alındığı öne sürülerek "Verdiğiniz paranın kurşun olarak size geri dönmesini istemiyorsanız, bu firmadan alış veriş yapmayın." denilmişti.

Bu karalama kampanyalarını unutmak isteyen LC Waikiki ürünlerinde inanılmaz kampanyalar ve indirimler yaparak halkı kendine çekmeye çalışmıştı. Bu seferki karalama kampanyasında ise akıllan şirket dedikodu büyümeden gazetelere tam sayfa ilan vererek durumun yalan bir haberden ibaret olduğunu ve şirketin Türk ekonomisine olan katkısı ve sosyal dayanışmadaki rolüne yer verdi. Ayrıca "4 al 3 öde" kampanyasını da duyurmuş oldu.

LCW hakkında;

Kökeni Fransız olan firmanın adı ünlü Waikiki plajından esinlenerek ve Fransızca arkadaş anlamına gelen "Les Copains" kelimelerinin baş harflerinden oluştu. 1988’de Malatyalı Küçük ailesinin sahibi olduğu Taha Tekstil, Waikiki’nin Türkiye’de üretimini yaptı. Taha Grubu 1991’de Tema Tekstil’i kurarak markanın Türkiye lisansını aldı. 1997’de ise, Waikiki’nin sahipleri markalarını Tema grubuna sattı.

Halen 47 ilde, 120 bin metrekare satış alanı ve 180 mağazası ile hizmet veren firmanın yönetiminde Safranbolu’lu Dizdar ile Malatya’lı Küçük ve Kısacık ile Fransız Amouyal aileleri bulunuyor. 1997’de LC Waikiki markasının tüm dünyadaki haklarını Tema Tekstil satın aldı ve yapılan anlaşma gereği, markanın ilk sahibi olan Fransız Amouyal Ailesi'ne, yüzde 7 hisse verildi.

Cuma, Kasım 13, 2009

Sonunda Lady GAGA'dan yeni single geldi ((=

Sonunda Lady GAGA'dan yeni single geldi. Neredeyse bütün yazı onu dinleyerek geçirdik. Kendisini verdiği ilginç şovlarda hayretle seyrettik. Kimi zaman ona uzaylı dedik [bknz. youtube outerspace video], kimi zaman da stili ile dalga geçtik. Ama artık itiraf etmeliyiz ki müzik sektörüne hızlı bir giriş yapan Stefani Joanne Angelina Germanotta , namı değer Lady GAGA kariyerinde emin adımlarla yükseliyor.

İşte GAGA'nın yeni single'ı "Bad Romance" :

Perşembe, Kasım 12, 2009

Poker Face'i kim daha iyi söylüyor?

South Park 13 sezonunda yepyeni bir tartışma başlattı. "Whale Whores" adlı bölümdean ve Guitar Hero oynayan Eric Cartman ve tayfası Lady GAGA'nın bu günlere gelmesine neden olan Poker Face adlı parçasını söyledi. Şahsen ben defalarca izledim ve halen bıkmadan dinlemeye devam ediyorum.

Geçen youtube'da gezinirken bir arkadaşın Poker Face - Eric Cartman Remix videosuna denk geldim. Bu beni Poker Face hakkında olan görüşlerimi sorgulamaya sevk etti.

Sizce Poker Face'i Lady GAGA mı yoksa Eric Cartman mı daha iyi söylüyor? Aşağıda iki versiyonunu da dinleyip oy kullanabilirsiniz.

Poker Face - Lady GAGA



Poker Face - Eric Cartman Remix



Kararını verdiysen artık oyunu kullan : Oy vermek için tıkla.

"DJ Hero - Renegade Edition" raflarda yerini aldı!

Uzun zamandır takip ettiğim bir oyun DJ Hero. Piyasada bulunan DJ Hero setlerine yeni bir süüm eklendi. Daha önce piyasada bulunan "DJ Hero - Turn Table Kit"in yeni bir sürümü olan ve Eminem ve Jay-Z tarafından sadece DJ Hero için hazırlanan 2 CDlik bi albümün de içinde bulunduğu yeni sürümün adı "DJ Hero - Renegade Edition" ve amazon satış fiyatı yaklaşık olarak 130£. Oyun platform ayrımı yapmaksızın çalışıyor.

Halen ülkemizin ekonomik standartlarına göre çok ileride olmasına rağmen bu oyunun da hayranları tarafından ne pahasına olursa olsun alınacağına eminim. Ben de en yakın zamanda bir tekno-markette oyunu deneyeceğim.

Aşağıda bu oyun için yayımlanan albümden Eminem'in "Take my ball." adlı şarkısını dinleyebilirsiniz.

Vatan Bilgisayar her iki günde bir yeni mağaza açacak!


Vatan Bilgisayar yıl sonuna kadar sadece dizüstü PC satan 20 mağazayı AVM'lerde açacak. Her iki günde bir açılacak mağazalarda ürünlere dokunma şansı sunacak.

Teknoloji perakendeciliğinde gün geçmiyor ki yeni bir rekabet alanı açılmasın. Dizüstü bilgisayar satışlarının krize rağmen büyüme göstermesi Vatan Bilgisayarı da harekete geçirdi. Sadece dizüstü bilgisayar satışı yapacak "Vatan Notebook" adını taşıyan mağazalar 100 ile 150 metrekare büyüklüğünde olacak ve yıl sonuna kadar 20 AVM'de açılacak. 6 veya 7 uzman personel, satışlarda müşterilere danışmanlık yapacak. 100 çeşit dizüstü bilgisayar ve aksesuarları sergilenecek mağazaların gerilla taktiğiyle çalışacağını söyleyen Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, 'Sene sonuna kadar 20 adet açmayı planlıyoruz. Her iki günde bir mağaza açacağız. 2010 Sonuna kadar 60 mağazaya ulaşacak. Büyük Vatan Hiperstorlarına uzak kalan müşterilere yaklaşmak için Alışveriş merkezleri ve Kalabalık caddelerde açılacak. İngiliz mimarlık firması tarafından tasarımı yapılan mağazalarda cam ve kapı yok' dedi.

Klozette, Simitçi tezgahında, Piknikte Notebook!
Hasan Vatan vitrinde dizüstü bilgisayarların değişik kullanımlarını sergileyen Vitrin mankenleri olacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: 'Mankenlerden biri klozette, diğeri simitçi arabasında, ikisi piknikte, biri telesiyejde dizüstü bilgisayar kullanacak.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

facebook'ta paylaş!