Cumartesi, Ekim 31, 2009

Kadere İnanabilme Olasılığım

Bu aralar duygusalım demiştim sizlere. İşte bu duygusallığın meyvelerinden biri daha.

Bana bu şiiri yayınlama cesareti veren can dostuma da teşekkürler. Hadi bakalım bu hallerim daha ne kadar devam edecek.

Kadere İnanabilme Olasılığım

Bugün yine kulaklıklarım takılı,
Sormuyorsun neden!
Bilmiyorsun bile ne dinliyorum!
Halbuki her şey,
Bir an olsun seni aklımdan atabilmek için.
Biliyorum haberin bile yok benden,
Sana kavuşamadan özlediğimden,
Sana için için yandığımdan.


Napalım artık kaderimmiş bu diyorum ben de,
Avutabilmek için kendimi.
Yaşanmalıymış ve yaşıyoruz,
Diye kandırıyorum kendimi.
Tek umudum ise kara gözlüklerimi takmadan,
Beni yerin dibine geçirmeden,
Dünyamı parçalamadan,
Beni görmen bana bir şans vermen.
İşte o zaman belki inanırım kadere.
Sen benim olduğum zaman.

Ekim '09 Urla

Sağlıcakla kalın A.

Cuma, Ekim 30, 2009

"Doğa İçin Çal" [DiÇ]

Uzun zamandır 'facebook™'ta bir video dönüp duruyordu. Uzunluğu nedeniyle, yaklaşık 7 dk, bir türlü cesaret edip izleyemedim. Hazır tatilken izleyeyim dedim ve beğenip sizlerle paylaşmaya karar verdim.

"Doğa İçin Çal" projesi kapsamında 49 sanatçının eşlik ettiği 'Divane Aşık Gibi' parçası tüm paylaşım ortamlarında en çok ziyaret edilen video şu aralar. Hatta çeşitli televizyon programları da bu projeye yer verdi zaman zaman. İnsanların bu videoyu izleyip vay be güzel olmuş demekle yetindiğini biliyorum. Ben ve benim okurlarım böyle değiller bence ama ben beni rastgele okuyanlar için projeden sizlere bahsetmek istiyorum yine de. Maksat herkes bilgilensin.

"Doğa İçin Çal, bir agaclar.net projesidir." diyor, www.dogaicincal.com. Peki ama bu proje neyi hedefliyor. Günümüzde yaşanan sorunlar malum. Küresel ısınma, yaşanan afetler, bir yanda açlıkla savaşan insanlar ve bir yanda yok olup giden doğa. Evet tam anlamıyla bir yok oluş çağındayız maalesef. Ve bunun mimarı bizleriz. Her geçen gün çevreye karşı daha da duyarız kalan bizleriz. İşte bu noktada "agaclar.net" projesi bu işin neresinden tutacağına bakıp durdu.

" Projenin çıkış noktası olarak, doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ, belirlendi.

Müzik ise; yaygın, eneji dolu, durdurup kendini dinleten ya da arka plana geçip çaktırmadan varolan...

Seçtikleri parça; 'Divane Aşık Gibi' bilmeyen yok, sevmeyen yok... "

Daha sonra şu sözlerle açıklamaya devam ediyor;

" 'Birlikten kuvvet doğar' mı? Tek tek düşündüğümüz, anlatmaya çalıştıklarımız, hep birlikte, bir ucundan tutarak ortaya konduğunda verdiği enerji artar mı?

Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, var olan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal!

"Divane Aşık Gibi" yollarda dolaşmaktan başka, hem mecazda hem de fikirde "Sen yağmur ol, ben bulut, Maçka'da buluşalım" diyoruz. "

Son olarak sizi çağırmayı eklemeyi de unutmuyorlar;

" Yeni başladık, devam edeceğiz...

Sizi de bekleriz! "

Evet ben de onlara katılmak için ilk adımımı atmış bulunuyorum. Bundan böyle bloğumda destekleyeceğim onaları. Unutmayın sizleri de bekliyorlar.

Son olarak o kadar bahsettikten sonra videoyu eklememek olmaz dedim. Bugüne kadar seyredemeyenler ve bir daha seyretmek isteyenler için;

"Doğa İçin Çal" - "Divane Aşık Gibi"



Sağlıcakla kalın, A.

Hayata Dair Varsayımlar

Bu aralar biraz duygusal takılıyorum galiba, daha doğrusu beni bu yönlere sevk eden bir kıvılcım var ama henüz ateş olamadı. İşte bu kıvılcımın meyvelerinden biri döküldü klavyeme gecenin bu vakti. Eee ben de paylaşmazsam olmaz dedim ve sizlerin huzuruna getirdim. Bakalım beğenecek misiniz?

Hayata Dair Varsayımlar

Ne desem boş aslında, zaman geçtikçe anlaşılıyor her şey ve zaman öğretiyor insana eğriyi doğruyu. Biraz acıtsa da yanlışın yanlış olduğu gerçeği katlanmak gerekiyor onunla yaşamaya, ta ki bize verdiği acının yerini alacak bir mutluluk, bir doğru, kapımızı çalıp adımızı çığırana kadar. Aslında mutluluklar da böyle kolay gelmiyor insanın ayağına. Hatta daha çok sen koşuyorsun onun peşinden ve sonunda onu yakalayınca bitmeyecek zannediyorsun. Ne yazık! Sanki sonsuza kadar mutlu olacaksın gibi geliyor ama nafile. Bir anlık ihmalkârlık alıveriyor elinden onu ve tekrar içine çekiyor seni yanlış denen o karmaşa, bir nevi huzursuz duygu silsilesi, tekrar gösteriyor sana kim olduğunu.


Maalesef hayat tam anlamıyla bir kısır döngüden ibaret. Elimizden gelen tek şey ise bu döngünün mutluluk kısmını olabilindiğince uzatmak. O zaman ne duruyorsun ey mutlu insan sahip çık mutluluğuna, sanki onu kaybedecekmişçesine her anını onunla geçir ve değer ver ona. Unutma ki kaybeden her zaman sensin, mutluluk gidecek bir kapı mutlaka bulur."

Sağlıcakla kalın, A.

Perşembe, Ekim 29, 2009

Cumhuriyetimizin 86. şeref yılı hepimize kutlu olsun!

Bugünlerde yaşanan olaylardan çoğumuz hoşnut değiliz, bunun farkındayız. Ancak bence bu olaylara karşı vereceğimiz en güzel cevap cumhuriyetimizin 86. şeref yılı sanki ilk günkü gibi sevinç ve onurla kutlamamız, bize bu günlere karşı dimdik onurla ayakta durmamız olacaktır.

O yüzden Cumhuriyetimizin 86. şeref yılı hepimize kutlu olsun!

Çarşamba, Ekim 28, 2009

Vefat edenlerin "facebook™" hesaplarına önlem!

Bilindiği üzere ülkemizinde arasında bulunduğu birçok ülkenden milyonlarca kullanıcaya sahip Facebook. Peki hiç düşündünüz mü bunların arasından vefat edenlerin hesaplarına ne oluyor? Evet sizin aklınıza gelmemişti ama Facebook bunu da düşündü ve yeni bir uygulamaya gitmeye karar verdi.

Facebook bundan böyle vefat eden kullanıcıların profiline, "Anılarımızda" anlamına gelen "Memorialise" yazısını yazacağını duyurdu. Shiftdelete.net'in haberine göre, vefat eden kullanıcının özel bilgileri de siteden kaldırılacak. Bu "Memorialise" yazısını ise sadece arkadaşları görebilecek ve profil dışarıya açık olsa bile kapalı hale getirilecek. Değişiklikler bununla bitmeyecek. Diğer insanların anasayfasında "Suggestions", yani öneriler kısmında da bu vefat eden kişi artık çıkmayacak.

Facebook Güvenlik Departmanı Başkanı Max Kelly, Facebook Blog'unda yaptığı açıklamada "Kullanıcılardan konuyla ilgili çok fazla görüş aldık. Vefat eden kullanıcıların profil sayfalarının halen daha aktif olmasını neredeyse kimse istemiyordu." dedi.

Site bu uygulamayı hayata geçirdiğinde ölen kullanıcının yakınlarından kişinin öldüğüne dair bir kanıt talep edecek. Bu kanıt bir ölüm ilanı ya da gazetede bir haber veya ilan da olabilir. İlgili profil bir defa "Memorialise" haline getirildi mi, sadece arkadaşları bunu görebilecek. Kişisel bilgiler de kaldırılacak, fakat kişinin duvarına yazılar yazılabilecek.

Bu yeniliğin duyurulduğu blog yazısının altına yüzlerce yorum yazıldı. Max Kelly'nin yazısı çok tepki çekti ve "gereksiz" olarak nitelendirildi.

Sağlıcakla kalın, A.

Salı, Ekim 27, 2009

Windows 7 Lansmanı ve Tekno marketlerin kapışması!

Uzun süredir yazmadım biliyorum ama bunun sadece 'blog'uma yazmadım olarak düşünmeyim, yani hayatımda da pek önemli bir şey yaptım denemez. Neyse artık bir süre buradayım herhalde.

Bugün uzun süredir beklediğim Windows 7'nin İzmir Üniversite Lansmanının gerçekleştiği EGE Üniversitesi Fen Fakültesi amfisinde idim. Pek güzel bir sunum gerçekleştiği söylenemez ama bunu hemen sunumun kalitesine bağlamak da doğru olmaz. Amfi gerçekten kalitesiz bir amfi olduğu için ve konum olarak da arkada bulunduğumdan (en azından oturuyordum :-) ) sunumdan pek bir şey anlayamadım. Ses düzeni resmen yoktu amfide. Neyse sunumda Windows 7 ile gelen yeniliklerden bahsedildi ve görsel bir şov sergilendi. Bu şov gösterdi ki gelecek dokunmatik ekran ve multi-touch dediğimiz çoklu dokunma teknolojisi yönünde şekilleniyor.

Sunum sonunda bir adet Casper Netbook sahibini buldu. Ayrıca verilen bir diğer hediye ise MVP ile alakalı bir kitaptı.

Sunum sonrasında büyük bir hayal kırıklığı ile arkadaşlarla dolaşmaya karar verdik. Daha sonra evime dönerken dikkattimi çeken en önemli şey yarın sabah 06:00'da açılacak olan Balçova Mediamarkt için süren hazırlıklardı. Dj sistemi kurulmuş ve binlerce insanın sıra beklemesini kolaylaştırmak için metal bariyerlerle hat oluşturulmuştu.

Otobüste ise gazetenin içinden çıkan ekler dikkatimi çekti. Mediamarkt'ın açılışı ile aynı gün aynı saatte Teknosa Agora yeni mağazası olan Teknosa 'extra'yı açacaktı ve o da açılışa özel indirimler yapmıştı.

Tam buna bir anlam getirmeye çalışırken otobüs duraklarında üzerlerinde Kipa teknoloji günleri yazılı insalar gördüm. Genelde Türkiye'de görmediğim birşey olduğu için eğildim ve okudum. Billboard'da Kipa'nın bu gece 24:00'e kadar açık olduğu ve yarın sabah 06:00'da sürpriz indirimlerle açılacağı yazıyordu.

Bütün bu başıma gelenler ve gördüklerimden çıkarttığım sonuç ise yarın sabah saat 06:00'da I. İzmir Teknoloji Marketleri Kapışması Balçova'da yaşanacak. Bizlerse yarın akşam çıkan izdiham ve çeşitli haberleri televizyonlarımızdan izliyor olacağız.

Sağlıcak kalın, A.

facebook'ta paylaş!