Çarşamba, Ekim 28, 2009

Vefat edenlerin "facebook™" hesaplarına önlem!

Bilindiği üzere ülkemizinde arasında bulunduğu birçok ülkenden milyonlarca kullanıcaya sahip Facebook. Peki hiç düşündünüz mü bunların arasından vefat edenlerin hesaplarına ne oluyor? Evet sizin aklınıza gelmemişti ama Facebook bunu da düşündü ve yeni bir uygulamaya gitmeye karar verdi.

Facebook bundan böyle vefat eden kullanıcıların profiline, "Anılarımızda" anlamına gelen "Memorialise" yazısını yazacağını duyurdu. Shiftdelete.net'in haberine göre, vefat eden kullanıcının özel bilgileri de siteden kaldırılacak. Bu "Memorialise" yazısını ise sadece arkadaşları görebilecek ve profil dışarıya açık olsa bile kapalı hale getirilecek. Değişiklikler bununla bitmeyecek. Diğer insanların anasayfasında "Suggestions", yani öneriler kısmında da bu vefat eden kişi artık çıkmayacak.

Facebook Güvenlik Departmanı Başkanı Max Kelly, Facebook Blog'unda yaptığı açıklamada "Kullanıcılardan konuyla ilgili çok fazla görüş aldık. Vefat eden kullanıcıların profil sayfalarının halen daha aktif olmasını neredeyse kimse istemiyordu." dedi.

Site bu uygulamayı hayata geçirdiğinde ölen kullanıcının yakınlarından kişinin öldüğüne dair bir kanıt talep edecek. Bu kanıt bir ölüm ilanı ya da gazetede bir haber veya ilan da olabilir. İlgili profil bir defa "Memorialise" haline getirildi mi, sadece arkadaşları bunu görebilecek. Kişisel bilgiler de kaldırılacak, fakat kişinin duvarına yazılar yazılabilecek.

Bu yeniliğin duyurulduğu blog yazısının altına yüzlerce yorum yazıldı. Max Kelly'nin yazısı çok tepki çekti ve "gereksiz" olarak nitelendirildi.

Sağlıcakla kalın, A.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!