Çarşamba, Nisan 20, 2011

Jessie J - Price Tag

Durma paylaş!

Biliyorum belki biraz eskimiş olabilir ama bugün kulağıma ve ağzıma feci takıldı Jessie J.'nin "Price Tag" şarkısı ben de duramadım paylaşayım dedim. Buyurun izleyin ey blog okuyucularım ;)

"Bulut"ta veri depolamak ve paylaşmak artık hayal değil

Durma paylaş!


Bulut teknolojisi yavaş yavaş hayatımıza girmek için çabalarken, sektörler de teker teker "Bulut"a geçmeye başladı.

"Bulut"un en uç noktası olarak gösterilen "Bulut" İşletim Sistemlerini kullanmamıza daha zaman var ama neden bu süre içinde en çok kullandığımız dosyalarımızı kendi "Bulut" klasörümüze koyup istediğimiz zaman istediğimiz yerden istediğimiz araçla erişmeyelim ki!

İşte bu noktada devreye "Dropbox" giriyor. Çoklu işletim sistemi desteği sayesinde özele değil genele hitap etmeyi hedefleyen "Dropbox" 25 Milyon kullanıcıyı aşmış durumda. "Dropbox" sayesinde 2GB kapasiteli bir "Bulut" klasörünüz oluyor. Bu sizin için belirlenmiş ücretsiz kapasite tabi ki. Eğer daha fazla "Bulut" diyorsanız "Dropbox"a aylık belirli ücretleri bayılıp 50GB ve 100GB kapasiteye geçiş yapabiliyorsunuz.

"Dropbox"un sitesine gidip ücretsiz olarak kurulum dosyasını indiriyorsunuz. Daha sonrasında size gösterilen yolu takip ederek, eğer yoksa, yeni bir "Dropbox" hesabı oluşturuyorsunuz hem de programı bilgisyarınıza kurup "Bulut" klasörünüzü masaüstüne yerleştiriyorsunuz.

Bundan sonrası ise çok kolay; isterseniz okumaya devam edin ya da bırakıp "Dropbox"un sitesinde videosunu izleyin.

Paylaşmak istediğiniz verileri 2 şekilde paylaşabiliyoruz.

İlk olarak bu dosyayı masaüstünüzde yer alan "Bulut" klasörüne koyabilirsiniz ya da evden uzaktaysanız dropbox.com sitesine giderek dosyayı web sitesi üzerinden "Bulut" klasörünüze yükleyebilirsiniz. Bu kadar basit, şimdi sadece arkada çalışan "Dropbox"un upload işlemlerini tamamlaması için ona biraz zaman tanımanız gerekiyor.

İşte bu kadar basit! Ne paylaşmak istiyorsanız "Bulut" klasörünüzün içinde ve "Dropbox" yüklerken oluşturduğunuz hesap sayesinde bu klasör web üzerinde sizin için erişime açık.

İsterseniz varolan kalasörleri de arkadaşlarınıza e-mail yoluyla davetiye yollayarak paylaşabilirsiniz.

Ayrıca "Dropbox" mobil uygulamalar konusunda da önde gidiyor. Bir çok mobil işletim sistemi için uygulaması hazır ve çalışır durumda.

Ben de yeni yeni kullanmaya ve keşfetmeye başladığım "Dropbox"ı ileride daha uzun uzun anlatacağım gibi gözüküyor.

Takipte kalın, birşey kaçırmayın ;)

facebook'ta paylaş!