Cumartesi, Aralık 13, 2008

Farklı Bir Lezzet Tchibo!

Ülkemizde 1 yıldır hizmet veren "Tchibo" geçtiğimiz aylarda İzmir Agora AVM'de yerini aldı. Zaten Bursa Korupark AVM'den tiryakisi olduğum Tchibo kahvesine kavuşmuş oldum ben de. Kalite ve uygun fiyatı bünyesinde barındıran Tchibo'nun kahve yelpazesi oldukça geniş tutmuş olmasına rağmen oturulacak mekan olarak rahat bir ortam sunmuyor bizlere. Yine de kahve sektöründe bulunan birçok isim arasından kendisi tek tercihim şu aralar.

Size özellikle bir tavsiyede bulunmamı isterseniz "Cafe Latte with milk" benim favorim diyebilirim. Siz blog okuyucularının da bir an önce Tchibo deneyemini yaşayıp yorumlarınızı benimle paylaşmanızı bekliyorum.

En yakın Tchibo için tıklayın : " Tchibo Türkiye "

Biraz gülelim!

Arkadaşlar size güzel karikatürlerin olduğu bir site öneriyorum. İşte o siteden birkaç örnek:




Siteye gitmek için :
http://www.explosm.net/

Bilgisayar başında çalışanlara "20-20" uyarısı!


Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Evren, bilgisayar başında çalışanlarda gözlerde yorgunluk hissi, yanma, batma, kızarıklık, bulanık görme ve baş ağrısı gibi şikayetler ortaya çıkabildiğini belirterek, "Bilgisayarda 20 dakika çalıştıktan sonra, gözleri kapatarak ya da uzağa bakarak 20 saniye dinlenmek gözleri korur" uyarısında bulundu. Evren, uzun süreli bilgisayar kullanımından kaynaklanan, "Ekrana Bakma Sendromu" olarak adlandırılan sorunların, göz sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Günde 6 saatten fazla bilgisayar başında çalışanların yüzde 75’inde, zaman içinde gözlerde yorgunluk, yanma, batma, kızarıklık, bulanık görme ve baş ağrısı gibi şikayetler görüldüğünü anlatan Evren, "Buradaki dikkat çekici nokta, bu sorunların daha önce göz sağlığı yerinde olanlarda ortaya çıkması" dedi.

NELER YAPILMALI

**Evren, bilgisayar kullanan çocukların gözlerini korumak için şu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi:


- Kırma kusurunu araştırmak için mutlaka göz muayenesi olmaları gerekir.
- Bilgisayar kullanım süreleri günde en fazla 3-4 saat ile sınırlandırılmalıdır. Her saat başında en az 10 dakika ara vermeleri, oturdukları yerden kalkarak hareket etmeleri sağlanmalıdır.
- Bilgisayar ekranının yüksekliği boylarına uygun olmalıdır.
- Ortam aşırı aydınlatılmamalıdır.
- Bilgisayar ekranının çözünürlüğü yüksek ve mümkünse yansıma yapmayan cinsten olmalıdır.

**Evren, erişkinlere yönelik de şu tavsiyelerde bulundu:

- Teşhis edilmemiş bir kırma kusuru açısından göz muayenesinden geçmeleri yararlı olur.
- "20-20" kuralına uymak yararlıdır. Bilgisayarda 20 dakika çalıştıktan sonra, gözleri kapatarak ya da uzağa bakarak 20 saniye dinlenmek gözleri korur.
- Bilinçli olarak gözleri kırpmak göz yaşı kaybını azaltır.
- Bilgisayar ekranı göz hizasının altında olmalıdır. İdeali, bilgisayar ekranının orta noktasının, göz hizamızın 8-10 santimetre altında olmasıdır.
- Fazla yansımaya neden olacağı için bilgisayar ekranı pencereye dönük olmamalıdır. Daha ideali yansıma yapmayan ekran kullanmaktır.
- Çalışma ortamı fazla aydınlatılmamalıdır. Aşırı aydınlatma yapan masa lambalarından kaçınmak gerekir.
- Ekrandaki yazıların netliği ve rengi önemlidir. Görüntü yenileme frekansı yüksek ekranlar daha kolay okunabilir görüntü sağlar. Ayrıca beyaz zemin üzerine siyah yazı karakterleri, siyah zemin üzerine olanlardan daha az yorucudur.
- Çalışma ortamındaki havanın fazla kurumasını önlemek ve nemlendirmek çalışma konforunu artırır.
- 45 yaş üzerinde ve yakın gözlüğü takma ihtiyacı olanlarda yakın gözlüğü dışında, bir de bilgisayar ekranına odaklanan ’Bilgisayar Gözlüğü’ kullanılması, ekrana aşırı yaklaşma gerekliliğini azaltır, okuma kolaylığı sağlar.
- Tüm bu önlemlere rağmen gözlerde kızarıklık, batma, yanma şikayetleri oluyorsa, koruyucu içermeyen yapay göz yaşı damlaları kullanılabilir.
- Sorunlar erken dönemde fark edilir ve gerekli basit önlemler alınırsa, kalıcı hale dönüşmesi önlenir.

Benim mesleğim nedeniyle değil 6 saat en az 8 saat bilgisayar başında oluyorum bir günde ve yukarıda belirtilen tüm şikayetleri de ben yaşamaktayım. Önümüzdeki günlerde ben Doç. Dr. Özlem Evren'in "20-20" kuralını elimden geldikçe uygulayacağım ve sonuçları size bildireceğim.

Akıllı kimlik kartları 2010'da geliyor!

TÜBİTAK tarafından tamamen milli olanaklar kullanılarak geliştirilen ve 2010’dan itibaren nüfus cüzdanının yerine kullanılması hedeflenen akıllı kimlik kartları, kopyalanma riskine karşı görünürde 7 üstün güvenirlikli önlemle korunuyor. Hologram, mor ötesi, meneviş ve gökkuşağı baskı ve mikro yazı yöntemlerinin kullanıldığı oluşturulan görünür güvenlik önlemlerinin yanı sıra kişiye ait bilgiler, kartın çipinde de özel şifrelerle saklanıyor.

Akıllı kartın en başta akıllı kart tabanlı ulusal kimlik kartı olarak nüfus cüzdanının yerini alacağını aktarıldı, kartın ayrıca sürücü belgesi, pasaport, e-devlet uygulamalarında kimlik doğrulama amaçlı bir belge olacağını ve SSK karnesi, Sağlık Bakanlığı sertifikalarında, Maliye Bakanlığının vergi uygulamalarında kullanılabileceğini belirtildi.



Elektronik kimlik uygulamasının özellikle genel ve yerel seçimlerde güvenli ve sağlıklı oy kullanılmasına olanak sağlayıp mükerrer oy kullanılması ihtimaline son verilebileceğini dile getirildi ve ayrıca sağlık uygulamalarında da sahibinin izni ile erişilebilen hastaya özel bazı bilgilerin de kartta saklanabileceğini bildirildi.

İnşallah en yakın zamanda bu uyguluma hayata geçer ve herşey herkes için daha kolay bir hal alır.

Alpkan'ın Web Günlüğü "facebook | Blog Networks"de

Blogumu daha fazla kişiye ulaştırmak için artık facebook'tayım. Evet "facebook | Blog Networks" sayesinde blogum'da olup biten tüm güncellemeler anında okuyucularımın facebook sayfasında.

Blog'umu takipp etmek isteyen arkadaşların yapması gereken sadece "facebook | Blog Networks"e girip blog'um okuyucusu olmanız yeterli.

Desteğinizi bekliyorum arkadaşlar.

The Day the Earth Stood Still - Dünya'nın Durduğu Gün


Bu hafta sinema önerisi olarak "Dünya'nın Durduğu Gün"ü öneriyorum sizlere. Özellikle bu filmi IMAX'te izleme şansı olan arkadaşlar çok zevk alacaklardır bence. Filmimiz bir bilim kurgu klasiği olan 1951 yapımı "The Day the Earth Stood Still"in yeniden kameraya alınmasıdır. Filmin konusu ise uzaylı bir yaratığın, robot benzeri ile Dünya'ya gelmesi ve Dünya'nın bu olaydan sonra başına gelenler ile alakalıdır.

Başrollerini Keanu Reeves, Jeneifer Connelly gibi yıldızların paylaştığı film şimdiden "2008 Satalite Awards" ödüllerine en iyi müzik ve en iyi görüntü efekti dalında iki adaylığı bulunuyor.

Eğer haftasonunu değerlendirmek istiyorsanız ve IMAX'e gitmek gibi bir şansınız varsa "Dünya'nın Durduğu Gün"ü kaçırmayın derim.

**Dünya'nın Durduğu Gün

Yönetmen : Scott Derrickson
Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Kathy Bates
Senaryo : Edmund H. North, David Scarpa
Tür : Bilim-Kurgu, Dram, Gerilim
Dil : Altyazılı
Süre : 103 dk.
Vizyon : 10.12.2008
Özet : Ünlü bilimci Dr. Helen Benson kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu ile yüzyüze bulur. Helen’in kontrolü dışındaki güçler Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler. Helen’in, Klaatu’ya dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermesi gerekmektedir.

Alıntıdır!

Gossip Girl 5 Ocak'a kadar tatilde!

"Gossip Girl" son birkaç bölümdür bizlere inanılmaz güzel kurgulanmış senaryolarla inanıılmaz derecede seyir zevki sunan bölümler izletiyordu. Sezon başladığından bu yana bizlere aralıksız dizi heyacanı yaşatan "Gossip Girl"ün ara vereceğinin ilk sinyallerini Şükran Günü bölümünde verdi. Bölümde "Gossip Girl'ünde tatile ihtiyacı var!" diyen dedikoducu kız( = meçhul kişilik, arka ses ) bu bölümden (Se02Ep13) sonra diziye 1 hafta ara verildi. Gelecek bölüm ise bomba gibi geri döndü ama bu bölüm de 2008'in son bölümü oldu.

Yeni bölümü ile 5 Ocak'ta ekranlara dönecek olan "Gossip Girl" birçok soruyu 2009'a kadar cevapsız bırakmış oldu. Yeni bölümün tanıtım viedolarından da anlaşılacağı gibi yeni yılda Chuck'ı zor günler beklerken Serena - Dan ilişkisi de tam bir keşmekeşe dönmüş durumda olacak. Bize düşen ise 5 Ocak'a kadar sabretmek ve yeni yıl'ın bize neler getireceğini görmek.

XoXo Alpkan.



2.Sezon 13.Bölümü indirmek için tıklayın;

http://rapidshare.com/files/172525496/Gossip.Girl.S02E13.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://rapidshare.com/files/172525411/Gossip.Girl.S02E13.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
http://rapidshare.com/files/172525616/Gossip.Girl.S02E13.HDTV.XviD-2HD.part3.rar
http://rapidshare.com/files/172525156/Gossip.Girl.S02E13.HDTV.XviD-2HD.part4.rar

Çarşamba, Aralık 10, 2008

OMFGG Vol.1 {from gossip Girl, XoXo}

Sonunda beklenen albüm geldi! Ülkemizde halen cnbc-e ekranlarında birinci sezonu ile Türk izleyicisi ile buluşan "Gossip Girl" ABD'de ise cwtv'de yayımlanan ikinci sezonu ile tüm dünya seyircileriyle buluşyor. "Gossip Girl" çok güzel bir dizi olmanın dışında güzel bir web sayfasına da sahip.

Geçen gün web sayfasında gezinirken bu albümü, OMFGG Vol.1, keşfettim. Albüm dizi içinde kullanılan müziklerden oluşmakta ve gayet tatminkar olmuş genel bir "Gossip Girl" izleyicisi için. Dizi sıkı bir biçimde takip eden izliyiceler için her şarkının farklı bir anısı var tabi. Aşağıda linkini veriyorum, isteyenler indirebilir, ve kendi anlamlarını verebilirler parçalara.

İndirmek için tıklayın: http://rapidshare.com/files/144143930/OMFGG.zip



Albüm içeriği :

Original Music From Gossip

1. The Kills - Sour Cherry
2. The Kooks - Do You Wanna
3. Phantom Planet - Do The Panic
4. The Teenagers - Feeling Better
5. The Virgins - One Week of Danger (Demo Version)
6. Nadia Oh - Got Your Number (Feat. Space Cowboy)
7. Crystal Castles - Crimewave (Crystal Castles VS. Health)
8. The Republic Tigers - Fight Song
9. Junkie XL - Cities in Dust (Feat. Lauren Rocket)
10. The Ting Tings - We Started Nothing
11. Oppenheimer - Breakfast in NYC
12. The Pierces - Three Wishes
13. Albert Hammond Jr. - Hard to Live in the City
14. Lincoln Hawk - Everytime
15. Constance Billard A Cappella Choir - Glamorous

Narnia Günlükleri : At ve Çocuk

Serinin üçüncü kitabı olan Narnia Günlükleri : At ve Çocuk da bitmiş durumda an itibariyle. Bu kitap ilk iki kitaba göre daha ayakları yere basan bir kurguya ve daha az çocuksu özelliklere sahip. Ayrıca Narnia dışı ülkeler, ırklar ve Aslan hakkında daha ayrıntılı bilgiler sunuyor bizlere. Kitap aynen ilk iki kitap gibi sürükleyici ve kolayca okunabilir bir yapıya sahip.



Bu kitaptan da en az ilk iki kitap kadar zevk aldım ve seri ilerledikçe gözlemlenebilir gelişmeler de okuyucuyu gayet tatmin ediyor açıkçası. Kitap hakkında en çok akılda kalan söz ise Aslan'a ait tabi ki. Aslan her karşılaştığı ve yardım ettiği varlığa
(! Narnia dünyasını bilenler benim neden varlık dediğimi gerçekten anlarlar) sadece kendi geçmişlerinden bahseder ve başkalrının geçmişlerini öğrenmek isteyenlere de hep aynı cevabı verir:

"Kimseye kendi hikayesinden başkası anlatılmaz."

Gayet manalı bir cevap olduğunu düşünüyorum ve bunun altında yatan manayı kavrayabillirsek ve hayatımıza yerleştirirsek ne ala!

Narnia Günlükleri : At ve Çocuk kitabına not vermem gerekirse benim notum 10 üzerinden 8.8 olacaktır

İgilenen arkadaşlar için de kitapla ilgili birkaç yorumu da ekliyorum;

**Narnia Günlükleri: At ve Çocuk, 1950 ilkbaharında tamamlanmış ve 1954'te yayımlanmıştır. Serinin diğer kitaplarıyla pek bağlantılı olmayan bir kitaptır. Kitap Bree hakkındadır, bir konuşan at ve Shasta, genç bir çocuk. Onlar Narnia'nın güneyindeki Calormen bölgesindedirler. Birbirleriyle Narnia'ya dönüp özgürlüklerine kavuşmak için bir kaçış planı yaparlar. Yolculuklarında Calormenlilerin Narnia'yı istila edeceklerini öğrenirler. Şimdi Narnia'yı Calormenlilere karşı uyarmalı ve ordunun yeniden birleşmesini sağlamalıdırlar.

Duyuru : TUBİTAK EKUAL KULLANIM HAKLARI SÖZLEŞMESİ

TUBİTAK ULAKBİM tarafından TUBİTAK Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) projesi kapsamında üniversite ve diğer akademik kurumlardaki araştırmacıların erişimine açılan elektronik veri tabanlarının kullanımı sırasında uyulması gereken kurallar ekte yer alan “TUBİTAK EKUAL Kullanım Hakları Sözleşmesi” İYTE resmi web sayfasında yayınlanmıştır. Kurum içinden ve/veya dışarıdan yapılacak kullanımlarda sözleşmede geçen koşullara uyulması için gereken hassasiyetin gösterilmesi hususu önemle duyurulur.

TUBİTAK EKUAL KULLANIM HAKLARI SÖZLEŞMESİ




Pazartesi, Aralık 08, 2008

Çok güzel bir video-klip! { Bedük - Automatik }

Cumartesi gecesi Okan Bayülgen'in Disko Kralı adlı programında seyrettiğim Bedük'ün Automatik adlı videosunu sizinle burada paylaşmak istedim.

Gerçekten video tam anlamıyla yaratıcılık sınıralrını zorluyor. Video bir düğün salonunda geçiyor. Salona şarkıcı olarak gelen Bedük tüm salonu Automatik adlı şarkısıyla coşturuyor. Video'da Makbule Abla( bknz. Avrupa Yakası ) kıyafetli bir abla var, tamamen cuk oturmuş 1992 tarihli bir düğün için. Çok eğlenceli bir video olmuş sonuç olarak. Uzun lafın kısası bence izleyin ve görün.

Downlaod link : http://rapidshare.com/files/169164555/Beduk_-_Automatik.avi

Narnia Günlükleri : Aslan, Cadı ve Dolap

Serinin ikinci kitabı olan Narnia Günlükleri : Aslan, Cadı ve Dolap ile Narnia maceram devam ediyor. Aslında kitap umduğumdan çok daha güzel çıktı. Özellikle de filmle bir kıyaslama yapmak gerekirse resmen kitaba yazık olmuş. Eğer sadece filmi izleyip de kitabı okumayanlardan biri olsaydım tam anlamıyla hata yapmış olurdum. Aynen ilk kitap gibi "Narnia Günlükleri : Aslan, Cadı ve Dolap" da gayet sürükleyici bir kitaptı.

Şimdi merakla serinin üçüncü kitabını okuyorum ve ilk kitap ile ikinci kitap arasında kurulan bağlantının mükemmelliğini bu kitaptan da bekliyorum açıkçası.



Narnia Günlükleri : Aslan, Cadı ve Dolap kitabına not vermek gerekirse 10 üzerinde 9.1 benim notum.

İlgilenen arkadaşlar için de kitapla ilgili birkaç yorumu da ekliyorum.

1940'lı yıllarda savaşta zarar görmesinler diye anneleri tarafından yaşlı bir Profesörün Jim Broadbent taşradaki malikanesine gönderilen Pevensie Kardeşler Lucy , Edmund, Susan ve Peter bu evde bulunan bir dolaptan paralel evren olan Narnia'ya geçiş yaparlar.

Narnia Ülkesi, oranın Kraliçe'si olduğunu iddia eden Beyaz Cadı Jadis tarafından sonsuz bir kışa mahkum edilmiştir. Aynı zamanda hep kış olmasına rağmen Noel Bayramı hiçbir zaman gelmemektedir.

4 çocuk Narnia'ya geçtiklerinde Aslan ve diğer iyi yaratıklarla, Beyaz Cadı ve yandaşlarına karşı, tüm Narnia'nın kaderini belirleyecek olan bir savaşa girerler.

Kurban Bayramı

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

facebook'ta paylaş!