Cumartesi, Aralık 13, 2008

The Day the Earth Stood Still - Dünya'nın Durduğu Gün


Bu hafta sinema önerisi olarak "Dünya'nın Durduğu Gün"ü öneriyorum sizlere. Özellikle bu filmi IMAX'te izleme şansı olan arkadaşlar çok zevk alacaklardır bence. Filmimiz bir bilim kurgu klasiği olan 1951 yapımı "The Day the Earth Stood Still"in yeniden kameraya alınmasıdır. Filmin konusu ise uzaylı bir yaratığın, robot benzeri ile Dünya'ya gelmesi ve Dünya'nın bu olaydan sonra başına gelenler ile alakalıdır.

Başrollerini Keanu Reeves, Jeneifer Connelly gibi yıldızların paylaştığı film şimdiden "2008 Satalite Awards" ödüllerine en iyi müzik ve en iyi görüntü efekti dalında iki adaylığı bulunuyor.

Eğer haftasonunu değerlendirmek istiyorsanız ve IMAX'e gitmek gibi bir şansınız varsa "Dünya'nın Durduğu Gün"ü kaçırmayın derim.

**Dünya'nın Durduğu Gün

Yönetmen : Scott Derrickson
Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Kathy Bates
Senaryo : Edmund H. North, David Scarpa
Tür : Bilim-Kurgu, Dram, Gerilim
Dil : Altyazılı
Süre : 103 dk.
Vizyon : 10.12.2008
Özet : Ünlü bilimci Dr. Helen Benson kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu ile yüzyüze bulur. Helen’in kontrolü dışındaki güçler Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler. Helen’in, Klaatu’ya dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermesi gerekmektedir.

Alıntıdır!

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!