Çarşamba, Aralık 23, 2009

"Şerefsiz" Hristofyas'tan KKTC bayrağına: Hilkat garibesi!

Rum lider Hristofyas, Beşparmaklar Dağı üzerindeki KKTC bayrağı için "hilkat garibesi" dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Beşparmaklar Dağları üzerinde yer alan KKTC bayrağını "Hilkat garibesi!" olarak nitelendirdi.

Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, Beşparmaklar'daki KKTC bayrağının, "işgali ve halkın bölünmüşlüğünü simgelediğini" savundu. Rum lider, "Tam karşımızda bu hilkat garibesi bayraklar duruyor. Bayrağın Beşparmaklar’dan yok olması, vatanın ve halkının yeniden birleşmesi için elimden geleni yapıyorum" dedi.

Beşparmaklar Dağları'ndaki bayrakları daha önceki Rum liderler de gündeme getirmişti. Eski Rum lider Glafkos Klerides, dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la müzakerelerde, bayrağın kaldırılmasını istemişti.


Denktaş'ın bu isteği reddetmesi üzerine, bayrağı görmemek için Rum başkanlık sarayının çevresine selvi ağaçları dikilmişti.

12 futbol sahası büyüklüğünde olan ve gece de aydınlatılan KKTC bayrağı Rum kesimindeki birçok bölgeden görülüyor.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Salı, Aralık 22, 2009

İngiltere korsan MP3'ten vazgeçemiyor!

Alınan tüm önlemlere karşın İngiltere'de yasadışı yollarla MP3 paylaşımı engellenemiyor.

Dünyanın en önemli popüler müzik pazarlarından olan İngiltere’de alınan tüm önlemlere, sertleştirilen yasalara karşın telifsiz MP3 indirme sayısında düşüş olmadı.

Britanya Plakçılık Sanayii (British Phonographic Industry – BPI) raporuna göre korsan MP3 indirenler artan oranda MP3 barındıran blog ve haber gruplarına yöneldi. Ancak bilgisayarlar arası linkle paylaşım sağlayan SoulSeek ve Limewire gibi P2P programların kullanımı hala yüksek.

Yaşları 16 ile 54 arasında değişen 3 binnden fazla kişiyle anket yapan BPI ekibi, insanların eskisinden daha fazla oranda korsan MP3 indirmeye eğilimli olduğu görerek hayal kırıklığına uğradı. Kurumun başkanı Geoff Taylor, ‘illetin’ artık bloglara ve haber gruplarına kadar yayıldığından şikayet etti. Araştırma, BitTorrent gibi dosya paylaşım yöntemlerini kullananlarda her hangi bir düşüş olmadığını da ortaya koydu.


BPI rakamlarına göre İngiltere’de yılda 1 milyardan fazla korsan MP3 indiriliyor. Öte yandan yasal dijital müzik satışları da hızla artıyor. BPI raporuna göre 2009, İngiltere’de yasal MP3 satışlarında patlama yılı oldu. Toplam single satışları 117 milyonu bulurken bunun yüzde 98.6’sını dijital formattaki satış oluşturdu.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

facebook'ta paylaş!