Çarşamba, Ocak 27, 2010

Apple'ın merakla beklenen tableti görücüye çıkıyor...

Apple, bilgisayar tabletini bu gece duyuracak. Yeni ürünün adının "iSlate iPad" veya "iTablet" olması bekleniyor.

Apple, yeni tablet bilgisayarını bu gece tanıtıyor.

Tabletin adının "iSlate iPad" ya da "iTablet" olması bekleniyor.

Tablete en yakın duran isim olarak iSlate görülüyor. Zira Apple, bu alan adını 2007’de üstüne almış.


TABLETTE NELER VAR?
Yeni ürünün "iPhone"dan biraz daha büyük olması bekleniyor.

Klavyesi olmayan cihaz, televizyon izlemek, internette dolaşmak, e- gazete, e-dergi ve e-kitap okumak için kullanılabilecek.

İngiliz The Guardian gazetesinin aktardığı dedikodulara göre, ürünün iki versiyonu olacak.

Büyüğünün 10 inç (25 cm) ekranı, küçük versiyonunun ise 7 inç (17 cm) ekranı bulunacak.

SONUNDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!
Bilgisayar tabletinin tanıtımının bu gece yapılması bekleniyor.

Yeni ürünlerini genellikle Ocak ayında tanıtan Apple, Ocak 2008'de MacBook Air bilgisayarı, Ocak 2007'de ise iPhone'un ilk versiyonu görücüye çıkarmıştı.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

Pazartesi, Ocak 25, 2010

Beynin ‘Facebook kapasitesi’ nedir?

Bilim insanlarına göre sosyal ağ sitelerindeki arkadaş sayınızla sosyalliğiniz arasında doğru orantı yok. İsterse binlerce arkadaşınız olsun beyin bunun en fazla 150’sini taşıyabiliyor.

Sosyal paylaşım ve mikrobloging sitelerinde ne kadar çok arkadaş veya izleyeniniz varsa o kadar sosyal mi sayılırsınız? Bilimcilere göre bu sorunun yanıtı 'hayır'.

Sözkonusu sanal ortamlardaki kişisel sayfalarda 5 bin kişiye kadar arkadaş toplanabilse de insan beyni bunun en fazla 150’sini taşıyabiliyor.

Oxford Üniversitesi’nden Robin Dunbar’ın araştırmasına göre ne kadar ‘sosyal’ olursak olalım, beynin bilinçli düşünme ve dil yetisinin kontrol edildiği neokorteks bölümü en fazla 150 kişiyle sosyal ilişkiyi sürdürebilme kapasitesine sahip.

Neolitik köylerden modern ofis ortamlarına kadar geniş bir dönemde sosyal ortamları inceleyen Dunbar, 1990’larda geliştirdiği ve kendin adını taşıyan bu teoriyi Facebook gruplaşmalarına uyguladı. Facebook arkadaş sayısı bini geçen kişilerle birkaç yüz olan üyelerin mesaj trafiğini analiz eden Dunbar, ikisinin arasında neredeyse hiç fark olmadığını tespit etti.

Dunbar’a göre arkadaş listesinde binlerce kişi ekli bulunan üyeler bile ortalama en fazla 150 kişiyle belirli aralıklarla iletişime geçebiliyor. Bu iletişim frekansı yılda bire kadar da düşebiliyor. Bir diğer ilginç sonuç da, kadınların erkeklere kıyasla iletişime ve arkadaşlıklara daha önem veriyor olmaları. Dunbar “Kadınlar birbiriyle konuşsa bile tatmin olabiliyor. Erkeklerinse illa fiziksel bir şeyler yapması gerekiyor” diyor.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

Pazar, Ocak 24, 2010

Gelibolu'da deniz buz tuttu!

Çanakkale'de Atatürk Meydanı'nda bulunan iç limanda soğuk hava nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu.


Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava Çanakkale'de yaşamı olumsuz etkiliyor. Atatürk Meydanı'nda bulunan ve balıkçıların teknelerini bağladığı iç limanda soğuk hava nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu.

Şehir içindeki yollarda da buzlanma meydana geldi. Belediye ekipleri, yol ve kaldırımlarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Zincirsiz yola çıkan bazı araçlar ise yolda kaldı.

Öte yandan Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, dün ölçülen en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olduğunu bildirdi.

Yetkililer, Salı gününe kadar sıcaklığın geceleri sıfırın altında 5 ile 8, gündüzleri ise sıfırın altında 3 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

Haberin orjinaline ulaşmak için tıklayın.

facebook'ta paylaş!