Cuma, Aralık 26, 2008

Mecliste kavga! \\ Şu anda utanıyorum.

TBMM Genel Kurulu’nda yolsuzluk ve ihbar tartışmaları yumruklu kavgaya yolaçtı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık tartışma sırasında kendisine "ihbarcı" diyen kürsüdeki CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nu yumrukladı.

TBMM Genel Kurulu’nda 2009 Mali Yılı Bütçesinde Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın maddelerinin görüşmelerinde DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın önceki gün gündeme getirdiği ve Malatya Üniversitesi’nde yaşanan “karaciğer naklindeö ile ilgili iddialarına bugünkü görüşmelerde yanıt veren CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun sözleri kavga çıkardı.

Aslanoğlu, Sakık’ın iddialarının yalan olduğunu ve Sakık’ın bu iddialarla ilgili yanlış ihbar yaptığını söyleyince ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Sakık, yerinden fırlayarak Aslanoğlu’na “Terbiyesiz adam iftira etme bana, soytarılık yapma, bana ’ihbarcı’ diyemezsinö dedi ve yumruklarını peş peşe Aslanoğlu’nun suratına savurdu. Sakık’ın yumruklarının birisi Aslanoğlu’nun suratına diğeri ise omuzuna isabet etti. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener kısa bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra oturuma ara verdi.

Araya giren TBMM İdare Amirleri, Aslanoğlu ve Sakık’ın arasına girerek olayların daha da büyümesini önlediler.

DTP’liler Sakık’ı Genel Kurul salonundan çıkarırken, CHP’li milletvekilleri de Aslanoğlu’nu sakinleştirmeye çalıştılar.



"Benim yorumum"
Yıl 2008 ve hala benim güzel ülkemde böyle kareler yaşanıyor. Avrupa birliğinin kapılarını zorlaması gereken bir Türkiye'nin ülkemizi Avrupaya bakan penceresi böyle görüntülere sahne olursa nasıl bir medeniyet seviyesinden söz edebiliriz ki. Hakikaten yazık olmuş ülkeme.

Salı, Aralık 23, 2008

2008'in en çok gişe hasılatı yapan 20 filmi!

Hollywood'un yüzü son yıllarda bilimkurgu ve fantastik türündeki filmler sayesinde gülüyor. Bu kural bu yıl da değişmedi ve geçen yılın da en çok gişe hasılatına ulaşan filmleri "Batman", "Indiana Jones", "Mumya", "Demir Adam" gibi sinemaseverlere tanıdık olan fantastik serilerin yeni filmleri oldu.
Yılın en iddialı yapımları arasında yer alan ve 185 milyon dolarlık bütçeyle çevrilen "Kara Şovalye" ("Dark Knight") 2008 yılına damgasını vuran film oldu. Film, ABD sinemalarında 531 milyon dolar, ABD dışındaki sinemalarda 466 milyon dolar olmak üzere toplam 997 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. "Kara Şövalye", 997 milyon dolarlık toplam gişe hasılatıyla "Titanic"in (1997) ardından tüm zamanların en çok izlenen ikinci filmi unvanına da erişti.

"Indiana Jones" serisinin dördüncü filmi, 2008 yılının en çok seyirci çeken ikinci filmi oldu. "Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı" ABD sinemalarında 317 milyon dolar, ABD dışındaki sinemalarda 469 milyon dolar olmak üzere toplam 786 milyon dolar hasılat yaptı. Listenin üçüncü sırasındaysa, , ABD sinemalarında 215 milyon dolar, ABD dışındaki sinemalarda 416 milyon dolar olmak üzere toplamda 631 milyon dolar hasılata ulaşan "Kung-Fu Panda" yer aldı.

İşte dünyadaki gişe hasılatlarına göre 2008 yılının en çok izlenen 20 filmi:


1) "Kara Şövalye" ("The Dark Knight"): 997 milyon dolar
2) "Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull"): 786 milyon dolar
3) "Kung Fu Panda": 631 milyon dolar
4) "Hancock": 624 milyon dolar
5) "Iron Man": 581 milyon dolar
6) "Mamma Mia": 569 milyon dolar
7) "Quantum of Solace": 513 milyon dolar
8) "Vol.İ" ("Wall-E"): 495 milyon dolar
9) "Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan" ("Chronicles Of Narnia 2: Prince Caspian"): 420 milyon dolar
10) "Sex and the City": 415 milyon dolar
11) "Mumya: Ejder İmparotoru'nun Mezarı" ("The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor": 392 milyon dolar
12) "Wanted": 342 milyon dolar
13) "Horton" ("Dr. Seuss' Horton Hears a Who"): 297 milyon dolar
14) "Madagaskar 2" ("Madagascar: Escape 2 Africa"): 294 milyon dolar
15) "The Incredible Hulk": 262 milyon dolar
16) "Akıllı Ol" ("Get Smart"): 230 milyon dolar
17) "Dünyanın Merkezine Yolculuk" ("Journey To The Center Of The Earth"): 218 milyon dolar
18) "Tropik Fırtına" ("Tropic Thunder"): 187 milyon dolar
19) "Twilight": 179 milyon dolar
20) "Step Brothers": 128 milyon dolar.

Pazar, Aralık 21, 2008

Nostaljik Reklamlar, Bölüm : 1 - Arabalar

Günümüzde reklam sektörü aldı başını gidiyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayan reklemlar, gündeme damgasını vuran reklam karakterleri ve reklam pazarında dolaşan milyon dolarlar söz konusu. Yaşana ilerleme gayet açık ama yine de bunu gözler önüne sermek için sizlere birkaç örenk vereceğim. İlk bölüm olarak araba reklamları geliyor.

(Tabi nostaljik reklamların en büyük özelliği sadece basılı olarak bulunmaları!)

İyi seyirler.







Büyütmek için resimlerin üzerine tıklayınız.

Acun reyting için programı ikiye böldü! \\ Şu anda şaşırıyorum!


Ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Christina Aguilera'dan sonra ünlü rapçi '50 Cent'i de programında ağırlayarak önemli bir çıkış yapan Acun Ilıcalı, diğer programlarından farklı olarak bu sefer sahne ortasındaki boşluklara da grubun hayranlarını oturttu.

Stüdyoda neredeyse boş yer kalmazken 50 Cent'in bir çok hayranı da stüdyonun dışında kaldı. Ünlü rapçi 50 Cent ve grubu ‘G Unit’ stüdyodaki hayranları ile birlikte ünlü şarkılarını seslendirdi.


Yarışma sırasında cool bir tavır sergileyen ve övgü ifadelerine gülümseyerek tepki veren 50 Cent, gördüğü ilgiden bir hayli memnundu.

Yarışmaya kötü bir başlangıç yapan Curtis Jackson III, Hamdi Bey'den ilk teklif olarak da 8 bin YTL alabildi. Albüm çıkartmaya çalışan genç Ramiz için yarışan Curtis, şanslı bir adam olduğunu ve şansının döneceğini ifade etti ve dediği gibi de oldu. Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde daha iyi performans sergileyen Curtis, Hamdi Bey'den de daha iyi teklifler aldı ve Türkçe olarak 'yokum' diyerek şansını denedi. Ancak, yarışmasının sonucu ekrana gelmedi.

ACUN, REYTİNG İÇİN PROGRAMI BÖLDÜ!

Acun Ilıcalı, 50 Cent ile elde edeceği reytingi iki güne yaymak adına programın sadece yarısını ekrana getirdi. Var Mısın Yok Musun'da '50 Cent'in ne kadar ödül kazandığı Pazar akşamı ekrana gelecek olan bölümde belli olacak.


16 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Acun Ilıcalı, 50 Cent'i stüdyodan izlemek için internet üzerinden toplam 16 bin kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

HEDİYE ÜZERİNE HEDİYE


Yarışmacıların 50 Cent'e forma, atkı, nazar boncuğu gibi çeşitli hediyeler vermesi dikkatleri çekti.

Alıntıdır! Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

facebook'ta paylaş!