Salı, Ağustos 11, 2009

İzmir cayır cayır!

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasında çıkan ve 17 saat sonra, yani bugün erken saatlerde kontrol altına alınan orman yangınında 500 ila 700 hektar arasında alanın yandığı açıklandı.


Rüzgarın gece boyunca hem yangının yayılmasında etkili oldu, hem de söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi. Rüzgarın şiddetiyle yangın büyüdü. Yangın sonucunda can ve mal kaybı olmaması ise biraz olsun yüreklere su serpti.


Sabah saatlerinde AA ajansına konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç yerde odun parçaları halen yanıyor, yoğun duman yok. Herhangi bir tehlike yok diyebiliriz ama bu, yangının yeniden başlamayacağı anlamına da gelmiyor." dedi.

Yangından sonra yeniden ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını söyleyen Kahveci "Antalya’da geçen sene yanan alanla birlikte yeni bir ağaçlandırma çalışması başlattık, 'Yangına dayanıklı ağaçlar dikme projesi'. Bunu burada da uygulayacağız. Bundan sonraki süreçte yanan alanlarda kızılçam olmayan, reçineli olmayan yapraklı, gövdesinden ve yaprağından faydalanılabilecek, yangına dirençli, şeritler halinde yeni bir orman konsepti oluşturacağız” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!