Çarşamba, Aralık 17, 2008

YBK'09 - Yönetim bilimleri Kongresi - Yeşil İnovasyon

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenmekte olan Yönetim Bilimleri Kongresi’nin onuncusunu 11–14 Mart 2009 tarihlerinde düzenlenecektir. Kongrenin amacı, üniversite öğrencilerini akademik çalışmalara özendirmek, eğitim sistemine yön vermek, öğrenciler ile iş dünyası arasında yeni köprüler kurarak günümüz yönetim problemlerine ışık tutmak ve bilgi paylaşımına olanak vermektir.

Bu sene onuncusu gerçekleşecek olan Yönetim Bilimleri Kongresi her yıl olduğu gibi İTÜ Maçka Yerleşkesi'nde düzenlenecektir. Kongre katılım ücreti 15 TL'dir ve kongre günlerinde de yeni kayıt alınacaktır. Ayrıca kongre dahilinde gerçekleşecek olan "Yeşil İnovasyon" konulu proje yarışması ile beraber, kulübümüz bu sene çevreci yaklaşımı benimsemiştir. Bu doğrultuda kongre katılım ücreti olan 15 TL'nin bir kısmı "YBK 10. Yıl Ormanı" oluşturmak üzere kullanılacak tır.

Yönetim Bilimleri Kongresi’nin hedef kitlesi, üniversitelerimizin lisans ve yüksek lisans öğrencileridir. Öğrencilerin belirledikleri konularda hazırladıkları proje ve bildirilerden Bilim Kurulu tarafından seçilenler kongre süresince İTÜ Maçka Kampüsü’nde sunulmaktadır. Sunumlar bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır. Sunumlar şirket temsilcileri tarafından takip edilmekte ve beğenilen projeler bu yolla iş dünyasıyla buluşturulmaktadır.


Bu yıl 12–14 Mart 2009 tarihleri arasında üç gün boyunca kongre programında “YBK Kariyer Alanı” yer alacaktır. YBK Alanı ile kongreye katılan öğrencilerin şirketleri daha yakından tanımaları, şirketlerin öğrenci CV’lerini daha rahat takip etmeleri ve şirketlerin kalifiye iş gücüne ulaşmaları amaçlanmaktadır. Kısacası sponsor firmaların katılacağı “YBK Alanı”nda kurulan standlarda katılımcılarla firma temsilcilerinin birebir iletişimi sağlanıp katılımcı firmaların tanıtımı yapılmaktadır.

Her yıl çeşitli üniversitelerden 1500 civarında öğrencinin katılımıyla gerçekleşmekte olan kongre sonunda panel, seminer ve proje sunumlarına yeterli sayıda katılım gösteren öğrencilere YBK Katılım Sertifikası verilmektedir.

Hedefimiz kongrenin temel amacı doğrultusunda projelerin fikir olma aşamasından çıkarılıp hayata geçirilmesini sağlamak, YBK’yı bir basamak daha yukarı çıkarmaktır.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!