Salı, Ocak 13, 2009

Kriz tatilciye yaradı!

Birkaç aydır tüm sektörleri etkileyen ekonomik kriz, yılbaşında ve bayram tatillerinde umduğunu bulamayan turizmcileri harekete geçirdi. Tatilcileri kendine çekmek için değişik promosyonlar deneyen tur firmaları adeta birbirleriyle yarışarak, en ucuz tatili müşterilerine sunma yolunu deniyorlar…

Krize karşı düzenlen promosyonlardan kârlı çıkan ise şüphesiz tatilciler oluyor. Kimi acente güneyde 89 Euro’ya 6 gün 5 gece konuklarını ağırlarken, kimisi ise 99 Euro’ya kadar düşürdüğü fiyatlar ile yurtdışında tatil yapma imkanı sunuyor. Üstelik bu fiyatlara Sevgililer Günü ve sömestr tatilleri de dahil!


Turlara ilgi büyük!

Ekonomik krizin etkilerini üzerinden atmaya çalışan turizm firmaları, düzenledikleri kampanyalar ile yoğun ilgi ile karşı karşıya kalıyor. Didimtur’un sezon sonu kampanyalarına dahil ederek sattığı 89 Euro’luk tur; 6 gün 5 gece Antalya’da her şey dahil bir tatili kapsıyor. Gezmeyi, eğlenmeyi sevenlerin ilk tercihleri arasında bulunan bu tur programının dışında, Prontotour ise 49 Euro’ya Mısır-Kahire-Sharm el Sheikh turu düzenliyor. Sevgililer Günü’nde de aynı fiyattan satılacak Mısır turunun yanında, 3 gece konaklamalı 99 Euro’ya Prag turu da tatilcilerin yüzünü güldüren seyahat programlarının başında geliyor. Tüm kış boyunca bu fiyatlardan tatilcilere sunulacak İstanbul kalkışlı turlara Etstur da 89 Euro’dan başlayan 4 günlük Prag turu ile karşılık veriyor.


Otobüs firmaları da indirim yolunu tercih etti…

Havayolları, seyahat acentalarından sonra krize inat otobüs firmaları da indirim yolunu seçti. Karayolu taşımacılığında önemli bir isim olan Metro Turizm, global kriz nedeniyle yaşanan ekonomik krize karşılık, yolcu ücretlerinde yüzde 25 ile yüzde 40 indirime gitti. İstanbul- Ankara arasındaki seferlerde yüzde 50’ye varan indirim yaparak, yolcularını 25 TL’ye taşımaya başlayan Metro Turizm, diğer seferlerinde de indirimli tarife uyguluyor.

Piyasalardaki bu daralmanın ne kadar süreceği bilinmez ama bir gerçek var ki o da; krizin tatilciye yaradığı!

Ekonomik krizin yarattığı stresi üzerinden atmak isteyenler, Sevgililer Günü’nde sevdiğiyle ufak bir kaçamak düşleyenler ya da çocuğuna sömestr’de karne hediyesi vermeyi düşünenler için birebir olan turların rezervasyonları başladı. Pek çok turun kontenjanın şimdiden dolduğu göz önünde bulundurulursa, bu fırsatı kaçırmamak için tatile gitmeyi düşünenlerin acele etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!