Salı, Aralık 15, 2009

TSK açıkladı : Ne Facebook'umuz var, ne de Twitter!

Genelkurmay Başkanlığı’ndan sosyal paylaşım sitesi Twitter’da adına açılan hesabın kendisine ait olmadığı açıklaması geldi.

Son yıllarda internetteki sosyal paylaşım siteleri milyonlaca kişiyi birbirine bağlıyor. Bu siteler içerisinde en etkili ve yaygınlarından biri de Twitter.

140 karaktere kadar iletileri hızla milyonlarca kişiye ulaştırılmasını sağlayan Twitter, özellikle İran seçimleri sonrasında muhalif göstericilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını ve yaşanan olayların tüm dünyaya ulaştırılmasını sağlamıştı. İran devletinin tüm çabalarına rağmen bu iletişim kırılamamıştı.

Kısa bir süre önce Genelkurmay adına Twitter’da bir hesap açıldı. Bu hesapta sadece Genelkurmay’ın yaptığı basın açıklamaları ve bilgi notlarına ait linkler yer alıyor. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesinin “www.tsk.tr” olduğu belirtti.

Üç maddelik açıklama, www.tsk.tr dışında internet sitelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkisinin olmadığı ve bu ve benzeri sitelerin yayınlarına güvenilmemesi gerektiği belirtildi.

Twitter’da üye olan herkes, istediği ad altında hesap açabiliyor. Daha önce alınmadığı takdirde istediği ad altında hesap açılabiliyor. Bu konuda herhangi bir engelleme yok.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!