Çarşamba, Ocak 13, 2010

Eurovision '10 yolcusu belli oldu; Manga

Mayıs 2010'da Norveç'te gerçekleştirilecek olan 55. Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaya ve eserin "sipariş usulü" belirlenmesine karar veren TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi temsil edecek isim için geçen yılın Ağustos ayında çalışmalara başlamıştı.

İnternet sitesinde kamuoyu yoklaması da yapan TRT, dün Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Türkiye'yi temsil etmek üzere Manga ile sonunda sözleşme imzaladı.


Manga, 3 eser hazırlayarak TRT yönetimine sunacak. Şubat ayı ortalarında toplanacak komisyon, Manga'nın Eurovision'da Türkiye'yi temsil edeceği şarkıyı belirleyecek. Şarkıya kamuoyuna tanıtılmasının ardından bir de klip çekilecek.

2010'da 39 ülkenin katılmasının beklendiği Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı final kuraları 21-23 Mart tarihleri arasında yapılacak delegasyon toplantısı sırasında çekilecek.

55. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalleri 25 ve 27 Mayıs'ta, finali ise 29 Mayıs'ta Norveç'in başkenti Oslo'da yapılacak.

Manga'ya şimdiden başarılar diliyor ve geçen sene "MTV Avrupa Müzik Ödülleri"ndeki başarısını tekrarlamalarını umuyoruz.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!