Cuma, Ocak 02, 2009

Ziraat Bankası'ndan bir ilk : VTM (Video Teller Machine)!

VTM sistemi nedir?

Dünyada ilk olarak Ziraat Bankası tarafından geliştirildiği belirtilen VTM (video teller machine), memursuz bankacılık sistemi olarak nitelendiriliyor. Müşterinin el iziyle çalışan sistem sayesinde tüm bankacılık işlemleri, çağrı merkezindeki müşteri temsilcisiyle video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

İlk deneme başnakan Erdoğan'dan.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın yeni görüntülü bankacılık sistemi VTM'yi hizmete açtı. Erdoğan, Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Efendi Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra Mahmud Hüdayi Efendi'nin türbesini ziyaret etti.

Erdoğan, daha sonra dünyada ilk kez Ziraat Bankası tarafından geliştirildiği belirtilen sistem sayesinde maaşından para çekti. Pilot uygulama için Ziraat Bankası Kadıköy Şubesi'ne yerleştirilen VTM'nin koltuğuna oturan Erdoğan, çağrı merkezindeki müşteri temsilcisine canlı olarak bağlandı.


Önce hesabında ne kadar para bulunduğunu soran Erdoğan, Etlik Şubesi'nde 7 bin 868 lira 90 kuruş olduğu cevabını alınca, 860 lira çekmek istediğini söyledi. Parayı alan Erdoğan'a yanında bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Ne kadarını yatıracaksınız Sayın Başbakanım?" diye sordu. Çağlar'ın sistemle para yatırılabildiğini göstermek niyetiyle sorduğu soruya Erdoğan, "Bankacılar böyle işte, hemen ne kadar yatıracaksın diye soruyorlar" karşılığını verdi. Erdoğan, hesabına 200 lira geri yatırdı. Daha sonra müşteri temsilcisine adıyla hitap eden Erdoğan, "Deniz Hanım, paramın neması ne kadar?" diye sordu.

Hiç beklemediği bir soruyla karşılaşan görevli, bir süre cevap veremedi. Sonunda, "Hesabınız vadesiz efendim" diyebildi. Bu sırada bankada işlem yapmak isteyen vatandaşlar, Erdoğan işlem yaptığı sırada bankaya alınmayınca tepki gösterdi.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!