Salı, Şubat 10, 2009

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 2 : Deutsche Bank’ta bloke hesap açılması için gerekli formun istenmesiiçin gönderilecek e-Posta örneği!

Arkadaşlar daha önceki gönderide bahsettiğim hesap açma formunu talep ederken aşığadki amili yazabilirsiniz.


Örnektir:

Sehr geehrte Damen und Herren,

ich wäre Ihnen dankbar, wenn Sie mir die nötigen Unterlagen für die Eröffnung eines Sperrkontos bei der Deutschen Bank zumailen.

Mit freundlichen Grüßen

--İsim Soyisim Yazılacak--

7 yorum:

Adsız dedi ki...

acilll!!!!!! merhaba. ben de almanya ya gidicem erasmusla ama konsolosluk bloke hesap istedi benim yatıracağım tutar aylık 134 euro dan 12 aylık tutar. bunu ayrıca elirtmek gerekir mi mail de yoksa belgede biz mi dolduracağız o kısmı. acil cevap verirseniz sevinirm şimdiden çok teşekkür ederim

Alpkan dedi ki...

Merhabalar,

Ayrıca belirtmenize gerek olduğunu düşünmüyorum ama siz yine de mail yolu ile başvuru yapacağınız konsolosluktan teyit alın. Çünkü böyle durumlarda konsolosluklar farklı tutumlar içine girebiliyor. Eğer elinizde bu durumu ispatlayan bir mail ya da herhangi yazılı bir kaynak olursa hiçbir problem yaşamazsınız.

Kolay gelsin.

Alpkan KOCA

menderes dedi ki...

iyi günler,
bende erasmusla almanyaya gidicem,vize görüşmesinde babamın maaş bordrosu olmadığından dolayı bloke hesabı açtırmam söylendi.eksik evrak diye nitelendiriliceğini ve bloke hesabı yaptırıp göstereceğim takdirde onay işlemlerinin başlayacağını söylendi.studenten-bsc.nord@db.com adresine attığım mesajın arkasından failure otomatik mesajı gelıyor.ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çokteşekkür ederim

Alpkan dedi ki...

Merhaba menderes,

Sana tavsiyem seni misafir edecek kurumdan ya da Alman konsolosğundan yardım talebinde bulunman. Bu gönderiyi yazalı uzun süre geçti. Görülüyor ki e-mail adresi inaktif olmuş. İlgili birimlere başvurduğun takdirde en doğru e-mail adresini alacağından şüphem yok.

Kolay gelsin.

Alpkan KOCA

esu dedi ki...

Sevgili Aplkan,bilgilerini paylaştığın için teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

merhaba
bende Stuttgr-art üniversitesine gidiyorum 1 ay sonra..
bloke hesap dediğiniz şeyi ben anlayamadım,ben bugüne kadar ziraat bankasından kendi adıma 3900 euroluk hesap açtırdım ve oraya bahsettiğim miktarı yatırdım.
eksta deutsche banktan birşey yapmam gerekiyor mu?

ayrıca bana zulassungsbescheid geldi fakat posta yoluyla ulaşmadı daha o yüzden maille yolladılar. konsolosluğa giderken mail çıktısını alsam olmaz mı illa posta yoluyla gelen belgeyi mi isterler

teşekkürler şimdidden

Alpkan dedi ki...

Öncelikle cevabımı biraz geç oluyor artık kusura bakmayacağız. Umarım işine yarar ya da en azından senden sonra yazımı okuyacak olanların bir işine yarar.

Bloke hesap bir Alman bankasında açılmak zorunda ve sizin orada bulunduğunuz dönem zarfınca bloke edilmeli ve aylık olarak konsolosluğun verdiği rakam kadar serbest bırakılmaktadır.

Örneğin 10 ay için 4000€ bloke hesap açtınız ve konsolosluk size aylık 400€ açın demişti. Bu sebep ile siz her ay o hesaptan 400€ çekebilirsiniz. Kalan miktar diğer aylar için teminat şeklinde durur. Ama siz Almanya'yı terketmeden tüm paranıza ulaşmış da olursunuz.

Hesabın tabi Deutsche Bank'ta açılmasına gerek yok. Siz tercihinize göre Sparkaße, CommerceBanki, Ziraat Bank AG (Alman bankası olan) veya herhangi bir Alman bankasında açabilirsiniz. Ancak konsolosluğa gittiğiniz zaman size en kolay bilgi Deutsche Bank için veriliyor.(Formlar, İrtibat numaraları, vs...) Bu yüzden konsolosluğun anlaştığı bir banka ile çalışmak daha mantıklı olabilir.

Dediğin belgenin çıktısını değil ama fax'ını kabul ederler yanılmıyorsam. Genelde resmi kurumlarda bu şekilde oluyor resmim belge kabulu.

Yardım edebildiysem ne mutlu.

Sağlıcak kal, Alpkan KOCA.

facebook'ta paylaş!