Salı, Şubat 10, 2009

Erasmus Vize Bilgilendirmesi 3 : Vize başvurusu ve dikkat edilecek hususlar



Almanya Vizesi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar:

--Vize başvurusunda gerekli belgeler şöyle sıralanabilir:

Türkiye’deki üniversiteden Erasmus programına katılacağınıza dair teyit yazı.
•Almanya’daki üniversiteden Erasmus programına katılacağınıza dair teyit yazı.
•Almanya’ya giriş tarihinden itibaren 30 gün için geçerli olan seyahat sağlık sigortası.

--Bu belgelere ek olarak her vize başvurusunda da istenen 3 adet biyometrik özelliklere sahip fotoğraf, doldurduğunuz oturma izni formu ve pasaport gereklidir.

--Vize formları direkt olarak konsolosluk danışmasından alınabileceği gibi konsolosluğun web sayfası olan http://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/Startseite.html adresten de temin edilebilmektedir.

--Erasmus için gidecek arkadaşlar vize formlarından sadece “Oturma İzni” için olanı dolduracaktır.

--Erasmus kapsamında yapılan başvurulardan 60€ vize başvuru ücreti tahsil edilmemektedir.

--Vize başvurusuna gidilirken istenilen her belgenin 1 adet orijinal ve 2 adet fotokopi olmak üzere sıralı halde bulundurulması karışıklık yaşamaması için vizeye başvuracak arkadaşın yararınadır.

NOT : Vize başvurusu sonucunda teslim ettiğiniz evrakların orijinalleri sizde kalacaktır, teslim edilen fotokopilerin 1 nüshası başvuruyu gerçekleştirdiğiniz Türkiye’deki Almanya konsoloslukta, diğer nüshası ise Almanya’daki Devlet biriminde muhafaza edilecektir.

--Vize başvuruları yapılırken istenilen taahhütname sadece sizin elinizde bulunan davetiye mektubunuzdaki tarihlerin 2 iş günü öncesine kadar geçerlidir. Aksi halde alınmak istenen vizelerde ( davet edilen tarihten en az 2 iş günü önce gidilmek istenildiğinde ) Almanya’da Deutsche Bank’ta bir hesap açılarak orada davetiyeden bağımsız kalınacak her gün için 21,44€ ( Kalınacak gün sayısı X 21,44€ ) yatırılarak bloke edilmelidir. Bu hesap açılıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra Deutsche Bank’tan bloke hesaba dair yazı istenilir ve vize başvurusu bu yazı ile yapılır.

--Taahhütname yaptıracak arkadaşlar kendilerine en yakın notere gittiklerinde yapacakları işlem hakkında gerekli bilgiyi alabilmektedir. Ancak noterden ilgili belge alındıktan sonra ilgili belgenin Almanca tercümesi, yeminli tercüman tarafından, yaptırılarak tekrar notere onaylatılmalıdır. (Vizenin en masraflı kısmı burasıdır.)

Not : Bloke hesap açmak için ayrıntılı bilgi netten kolayca bulunabilmektedir. Ama isteyenler için bağlantı da veriyorum:

http://alpkankoca.blogspot.com/2009/02/erasmus-vize-bilgilendirmesi-1-deutsche.html

Not : Form istenmesi için örnek e-Posta metnini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

http://alpkankoca.blogspot.com/2009/02/erasmus-vize-bilgilendirmesi-2-deutsche.html

--Başvuru için sıra işlemi anlaşmalı şirkete verilen 20,00 TL karşılığında alınabildiği (Tel : 0 232 444 0 636 ) gibi sadece Cuma günleri saat 12:00 – 13:30 arası açık olan konsolosluk hattından ( Tel : 0 232 488 88 82 ) da alınabilmektedir.

Tercihen ücretli sıra alınması daha mantıklıdır çünkü hızlı randevu maalesef sadece ücretli başvurulara sağlanmaktadır.

1 yorum:

Vize dedi ki...

Faydalı Vize bilgileri için teşekkürler.

facebook'ta paylaş!