Perşembe, Kasım 26, 2009

Farmville çılgınlığı aldı başını gidiyor...

İlk başlarda reddetsem de daha sonra ben de kapıldım Farmville oynamaya. Bazı arkadaşlar villa alıp oyunu bırakmış olsalar da ben hala devam ediyorum oynamaya. Neden mi? Çünkü halen oyun Beta (deneme) sürümünde, yani her gün gelişiyor değişiyor. Bir başka deyişle dinamik bir yapıya sahip.

Son olarak Farmville kendi internet sitesi üzerinden kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. Oyunu oynamak için halen bir Facebook hesabınız olmak zorunda ve tabi oyunu Facebook hesabınıza eklemiş olmanız gerekiyor. Zynga Farmville için açtığı bu site ve hizmeti ilgi çekici kılmak için oyunda önemli bir yer kaplayan hediye göndermede farmville.com kullananlara ayrıcalıklar tanıyor. Ayrıca oyun içinde size özel mesaj ve indirimlerle de oyuncuları kendi sitesine çekmeye çalışıyor.


Farmville işi o kadar büyütmüş ki aşağıdaki haberi okuduğumda şaşırmadım değil. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg kendinden sonra başkalarını da zengin etmeye başladı. İşte haberin detayları :

İnternette, sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden oynanan Farmville oyunu üreticisini dolar milyarderi yaptı. Kısa sürede büyük popülerlik kazanan oyunu yapan ABD’li Zynga firmasının değerinin 1 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

Bedava olan Farmville, Zynga’nın en popüler oyunu. Farmville'i günlük olarak 65 milyon tekil kullacının oynadığı belirtiliyor. Zynga’nın merak edilen değeri ise yine bedava oyun üreten küçük bir rakibinin satış fiyatı üzerinden hesaplandı. Oyun devi Electronic Arts’ın küçük bir bedava oyun yapımcısı olan Playfish’i 275 milyon dolara alması üzerine Zynga’nın değeri şekillendi. Teknoloji odaklı yatırım bankası Pacific Crest Securities Başkanı Terry Schallich, Playfish’in gelirinin 4 katına satıldığını ve Zynga’nın da 1 milyar dolar edeceğini açıkladı. Zynga bu yıl 210 milyon dolar gelir bekliyor.


Milliyet Ekonomi Servisi

Sağlıcakla kalın, A.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!