Çarşamba, Ocak 07, 2009

Basket maçında İsrail'i ayakkabılı protesto!

Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı George W. Bush'a fırlattığı ayakkabılar Ankaralılar'a ilham kaynağı oldu. Isınan İsrailli oyuncuların kafasına tribünden ayakkabı atıldı.

Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı George W. Bush'a fırlattığı ayakkabılar, Ankaralılar'a ilham kaynağı oldu. Isınan İsrailli oyuncuların kafasına tribünden ayakkabı atıldı.

ABD Başkanı Bush'un Irak'taki ayakkabılı protestosunun ardından dün de Bnei Hasharon takımı ısınırken taraftarlar sahaya ayakkabı attı. Atılan ayakkabı sonrasında şaşkınlığını gizleyemeyen İsrailli sporcular bir müddet sahanın ortasındaki bu sahneyi izlemekle yetindi. Türk Telekom'un tecrübeli oyuncusu Tutku Açık, İsrailli oyuncudan önce davranarak atılan ayakkabıyı yerden alıp görevlilere teslim etti. ABD Başkanı George W. Bush, Irak'a gerçekleştirdiği son gezide bir gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğramıştı.

IRAK Başbakanı Nuri El Maliki ile ortak bir basın toplantısı düzenlediği sırada meydana gelen olayda, Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Bush'a fırlatırken 'Bu sana veda öpücüğüm köpek' diye haykırmıştı. El Zeydi'nin ayakkabılı protestosu, Ankaralılar'ın İsrail'i protestosuna da ilham kaynağı oldu.


Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!