Çarşamba, Ocak 07, 2009

Narnia Günlükleri - Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu

Narnia serisini 5. kitabı olan "Narnia Günlükleri - Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu"da kitaplığımda yerini almış bulunuyor. Her Narnia kitabında olduğu gibi hayal gücünün sınırlarının zorlandığı ve maceradan maceraya koşulan bir kitap "Narnia Günlükleri - Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu". Serinin şimdiye kadar(5 kitap içinde) en uzun kitabı ve en çok mekan içeren kitabı ayrıca.
Narnia'ya Peter ve Susan artık gelemiyorlardı bir önceki kitaptan hatırladığımız üzere ve serinin 5. kitabında Edmund ve Lucy de son ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar Narnia'ya. Bu sefer yanlarında bir ziyaretçi daha var bizim dünyamızdan : Eustace.
Kitap Caspian'ın(-artık Kral kendileri-) Narnia'nın hükmünü unutan diyarlara, özellikle deniz aşırı diyarlara ve ıssız adaların ötesine, doğuya, Narnia'yı hatırlatmak ve Amcası Miraz'ın sürgüne göderdiği 8 şovalyeyi tekrar Narnia'ya döndürmek için çıktığı yolculuğu ve gemisi Şafak Yıldızı ile atıldığı maceralar işleniyor.


Sürükleyiciliyi karşısında etkilendiğim bu kitaba benim notum 8.9.

Bir hatırlatma yapmak gerekirse sinema perdesindeki yeni Narnia macerası da bu kitabptan esinlenilerek oluşturalacak senaryoya sahip olacak.

En kısa zamanda bu kitabı okuyup kütüphanenize katmanızı diliyorum.

Kitap dolu günler.

İlgilenen arkadaşlar için Wikipedia notunu da ekliyorum.

Şafak Yıldızının Yolculuğu C. S. Lewis'in Narnia Günlükleri kitap serisine bağlı bir kitap. Lucy ve Edmund sevilmeyen kardeşleri Eustace ile beraber Narnia'da Şafak Yıldızı adı verilen Prens Kaspiyan'ın gemisi ile yedi kayıp Narnia Lordlarını ararlar.Başlarına bir sürü olay gelir. Tüccarlar tarafından kaçırılırlar.Bu yolculukta ejderhalar adasına uğrarlar ve orada mızmız kuzenleri Eustace hırsına yenilerek ejderha olmaya mahkum olur. Ama Eustace'in aklı başına gelince ejderha büyüsü kalkar.Bir Su Yılanı ile karşılaşırlar, savaşırlar ve yolculuğun en sonunda en sonunda Aslanla karşılaşırlar iki kardeş yine Dünya'ya döner Kaspiyan Ramundu'nun kızı ile evlenir ve Rilian adında bir oğlu olur.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!