Cumartesi, Ocak 10, 2009

İlginç haberler 1 : Fare Tapınağı

Bu tapınak farelere adanmış

Hindistan'ın Deshnok bölgesinde bulunan bir kutsal tapınak resmen farelere adanmış.


Evet yanlış duymadınız! Karni Mata isimli bu tapınak neredeyse tamamen farelerin ibadetine adanmış.

151 yaşındaki Hindu tanrıça Shri Karniji uzun ilahi yolculuğunu başından beri bu tapınakta sürdürdüğü için oldukça kutsal olduğu düşünülen bu tapınağa hergün yüzlerce ziyaretçi geliyor.


Yalnız mucizelerle dolu bu Hindu tanrıçasının tapınağının yerli ziyaretçileri de fareler. Shri Karniji'ye tapanlar, tüm insanların birgün fare olarak yeniden dünyaya geleceklerine inanıyorlar.

Tapınağa ibadet için gelenler buraya gelen yüzlerce farenin temiz olduklarını ve bugüne kadar hiçbir hastalığa yol açmadıklarını savunuyor.

Tapınağın ziyaretçileri bu fareleri sadece beslemekle kalmıyor, kutsal saydıkları bu farelerin daha önce kemirdikleri yiyecekleri de hiç çekinmeden yiyorlar. Zaman zaman aynı tabaktan yemek yedikleri bile oluyor.

Tapınağa giren çıkan bu farelerin nasıl çoğaldıkları bir sır. Fareler tapınağı ve çevresini hiç terk etmiyor. Fakat tapınak görevlileri bugüne kadar ortalıkta hiç yavru fare görmediklerini belirtiyorlar.

Genellikle gri olan farelerin sadece birkaç tanesi beyaz. Bu beyaz farelere dokunma şansını elde edenllerin hayatları boyunca kutsanacağına inanılıyor.


Yorumlarınız bekliyorum...

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!