Pazar, Ocak 04, 2009

Rumlar yine öküz altında buzağı aradı! // Adam olmayacaklar vallahi! :-))

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Meclisi ve Demokratik Parti’nin (DİKO) Başkanı Marios Karoyan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yeni yıl dolayısıyla kendisine gönderdiği hediye sepetini, sepette bulunan şarabın üzerinde üretim yeri olarak “Kuzey Kıbrıs” yazıyor diye kabul etmedi

Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ise hediyeyi kabul etti.
DİKO’dan yapılan açıklamada, Başkan Marios Karoyan’ın “Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat” ibareli hediye sepetindeki çeşitli paketlerde “Kuzey Kıbrıs” veya “KKTC” yazısı yer alıyordu. Şarap şişesinin üzerindeyse “Yeşil Hat”tı da içeren bir Kıbrıs haritası bulunuyordu.

Sucuk, fıstık, şarap vb.

Karoyan’ın bu nedenle hediye sepetini kabul etmediği belirtildi. Hediye sepetinin, Karoyan’ın direktifleri doğrultusunda, iade edilmek üzere bir Barış Gücü yetkilisine teslim edildiği ifade edildi. Talat’ın başta Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas olmak üzere, Rum siyasi parti liderleri ile Rum tarafındaki büyükelçiliklere hediye sepeti gönderdiği belirtildi. Hediye sepetlerinin içinde sucuk, fıstık, şarap ve Lefkoşa’ya özgü bir duvar resmi olduğu bildirildi.

Bu haber alıtıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!