Cuma, Ağustos 07, 2009

Bahadır AKKUZU'yu kaybettik!

Bahadır AKKUZU deyince aklınıza hemen gelmeyebilir çünkü biz onu ve arkadaşları Barış MANÇO ile tanıdık. İşte Bahadır AKKUZU "Kurtalan Ekspres"in meşhur gitarcısı oluyor.

Çok tatlı bir insandır kendisi, sadece görüntüsüyle değil insanlığı ile de. Henüz şahsen tanışmamış olsamda arkadaşlarım vasıtası ile ne kadar doğal ve sevecen bir biri olduğuna şahit oldum.

Bahadır Abi, akşam saatlerinde evinde fenalaşınca oğlu Sonat Akkuzu tarafından Ethica İncirli Hastanesi'ne getirilmiş. Göğsünde sıkışma ve kolda uyuşukluk şikayetleriyle burada doktorlar tarafından muayene edilen Bahadır Abi, röntgen çekimi sırasında tekrar fenalaşarak bayılmış. Daha sonra Bahadır abinin kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Doktorların yaklaşık bir saat süren çabalarına rağmen 54 yaşındaki Bahadır abimiz kurtarılamadı.

"ntvmsnbc.com"'da yer alan habere göre ise hastanede basın mensuplarına açıklama yapan Sonat Akkuzu, babasının şimdiye kadar belli bir rahatsızlığının bulunmadığını ifade ederek, "Pazar gününden itibaren göğsünde bir sıkışma olmuş. 'Klimadan dolayıdır' diyerek kendisi doktora gitmedi. İnatçıydı, işe gitti. Geldiğinde daha da kötüydü. Evde 2 kez fenalaştı, sonra arabayla hastaneye geldik. Röntgen çekimi sırasında tekrar fenalaştı. Kalp krizi geçirmiş. Ancak kurtarılamadı" dedi.

Şimdi biraz da Bahadır abinin müzikal yaşamından bahsedelim. 15 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Akkuzu, ilk olarak "4 Adam" isimli grubu kurdu. 1978 yılından itibaren "Kurtalan Ekspres" grubunun gitaristi, vokalisti ve kurucusu olarak çalıştı. Müzik hayatının içinde Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Edip Akbayram gibi sanatçılara eşlik etti. Akkuzu'nun "Sakız Hanımla Mahur Bey", "Kara Toprak Ver Yarimi" ve "Al Beni" isimli besteleri Barış Manço tarafından yorumlandı.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!