Perşembe, Ağustos 06, 2009

Dünyanın en değerli şirketi Çin'den!

The Economist dergisi, her sene olduğu gibi Ağustos sayısında 29 Temmuz itibariyle piyasa değeri açısından “Dünyanın en değerli 12 şirketi” Rştırması sonucunda oluşan listeyi yayımladı. İşte bu liste :

Çin Halk Cumhuriyeti’nin girişimi olan PetroChina, piyasa değerinde önceki yılın eş dönemine göre yüzde 46.8 gibi büyük bir gerileme yaşanmasına rağmen listedeki birinci sırayı korudu. Hesaplamaya göre en değerli 12 şirket, geçen yıla göre değer kaybetti. Bu da gösteriyor ki ülkemize teğet(!) geçen ekonmik kriz dünya devlerini bile zorlamış durumda.

Halen ciddi bir girişimin yapılmadığı ülkemizde esen olumlu rüzgarlara da kanmamak gerekiyor. Zira son günlerde Avrupa ve Amerika'da satışa sunulan bankalara ilgi gösteren banklalarımıza Moody's tarafında kredilendirme güncellemesi adı altında bir araştırmaya başlanıldı. Bunun sonucunu merakla bekleyen piyasaların banklara olan güveninin yıkılması ile doğacak tepki ise düşünülmek bile istenmiyor. O yüzden bu günlerde iyimser havaya aldanmamak lazım.


Peki bu konuda sen ne düşünüyorsun, durma yorumunu yap düşüncelerini paylaş!

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!