Perşembe, Ocak 29, 2009

GMAIL RAM canavarı mı?

Yaptığımız incelemelerde Gmail'in ciddi miktarda sistem kaynağı tükettiğine şahit olduk.

Google'ın ücretsiz e-posta servisi, kullanım kolaylıkları ve ücretsiz olarak sağladığı geniş saklama alanıyla son zamanlarda bilinçli internet kullanıcılarının gözdesi olmuş durumda. Fakat yaptığımız incelemelerde Gmail'in ciddi miktarda sistem kaynağı tükettiğine şahit olduk.

Genel olarak Gmail'in sunduğu olanaklardan memnun olsak da bugün keşfettiğimiz bir ayrıntı bizi oldukça şaşırttı: Gmail'in yüklü miktarda RAM kullanımı.

Öncelikle Gmail'i Firefox üzerinde çalıştırırken şahit olduğumuz bu durumu emin olmak için Internet Explorer ve Chrome üzerinde de denedik. Gmail, toplamda 1 GB RAM'e sahip olan bir sistemde Firefox üzerinde çalışırken yaklaşık 250 MB'ın üzerinde RAM tüketiyordu. Üstelik her nedense tarayıcı, işlemcinin yüzde 80'lik kısmından fazlasını kullanıyordu.


Internet Explorer'da da durumun pek farklı olmadığını söyleyebiliriz. Chrome üzerinde çalışan Gmail ise bambaşka bir karakter gösteriyordu. Toplamda 80 MB RAM tüketiyor, işlemcinin çok az bir miktarını kullanıyordu.

Bu, belki de birçok kullanıcı için tarayıcı çakılmalarının sebebi olabilir. Gmail kullanıcılarının sistemlerine Chrome'u kurmasında ve yoğun anlarda her ihtimale karşı Google'ın tarayıcısını el altında bulundurmalarında fayda var.

Bu haber alıntıdır. Orjinaline ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!