Salı, Ocak 27, 2009

Windows 7 BETA deneklerin hizmetinde!

Windows 7 PDC(Professional Developer Conferance) 2008’de görücüye çıktı. Microsoft, Windows 7’de özellikle açılış kapanış zamanlamalarını geliştirmeyi hedeflemiş durumda. Bu sebeple de Microsoft direkt olarak bilgisayar üreticileriyle birlikte çalışarak sistem performansını etkileyen her unsura dikkat edilmesini sağladı.

Diğer özelliklerin içinde daha önceden belirttiğimiz gibi multitouch(birden fazla parmakla kontrol sağlama) özelliği ve yeni bir görev çubuğu yer alıyor.

Beta öncesi bir versiyon Profesyonel Geliştiriciler Konferansı’nda sunuldu. Yeni kodu inceleyen bir çok yazılım geliştirici, tam olarak bitmemiş bir işletim sistemi için bu Windows versiyonunun sağlamlığına hayran kaldığını söyledi.

Windows 7 ile Microsoft, ilk çıkarttığı versiyonlara yaklaşımını da değiştirmiş. Önceleri Microsoft, gelişimin belirli aşamlarında özellikleri ekliyordu. Fakat Windows 7’de özellikler, tamamen piştikten sonra Windows’un temel yapısına yerleştirilmiş.

Belli ki Microsoft, Windows 7 ile Vista’da yarattığı imajı kökten değiştirmeyi hedefliyor. Steve Ballmer, Windows 7’nin gelecek sene raflardaki yerini almasını istediğini söyledi.

Windows 7'yi deneyen biri olarak açılış sürelerinde ve özellikle bilgisayar açıldıktan sonra RAM kullanımında, bilgisyara boştayken VISTA ile %38 ve Windows 7 ile 20%, meydana gelen performans artışı gayet tatmin edici. Geçen günlerde windows Defender bilgisayarıma girmeye çalışan trojan ve benzeri tehlikeleri haber vermesi de gayet sevnidiric bir olay.

Sonuç olarak hepinizi Windows 7'yi denmeye davet ediyorum. Aradaki farkları gördükçe bana katılacağınızı düşünüyorum. Ücretsiz deneme sürümünü indirmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Link : Windows 7 Deneme Sürümü İndir

Hiç yorum yok:

facebook'ta paylaş!